Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Princ je vinný z vraždy sluhu, s ktorým mal mať sex

Princ útočí na svojho sluhu
Princ útočí na svojho sluhu

LONDÝN - Saudskoarabského princa Abdalazíza bin Násira Saúda britský súd uznal vinným z vraždy sluhu, s ktorým podľa všetkého udržiaval homosexuálne styky. Abdalazízovi, ktorý sa priznal len k neúmyselnému zabitiu, hrozí v Británii doživotné väzenie.

Podľa prokuratúry nieslo telo mŕtveho známky sexuálneho násilia. Tridsaťdvaročného Bandara Abdalazíza našli 15. februára mŕtveho v hotelovej izbe, ktorú od januára zdieľal s princom. O dva roky starší princ sa priznal k zabitiu, ale odmietal, že spáchal úmyselnú vraždu.
    
Na Bandarovom tele sa našli známky násilia napovedajúce o sexuálnom podtexte. Príčinou jeho smrti bolo bitie a udusenie.
    
Princ na súde tvrdil, že Bandara považoval za seberovného a za priateľa. Poprel, že medzi nimi išlo o homosexuálny vzťah. Prokurátor Jonathan Laidlaw ale povedal, že dôkazy vedú k domnienke, že je princ "buď homosexuál, alebo má k homosexualite sklony". Podľa agentúry UKPA si Saúd v minulosti pritom objednával sexuálne služby pre gayov prostredníctvom eskort-servisu.
    
Bandarovo telo sa našlo v zakrvavenej posteli, princ, ktorý s ním popíjal predtým až do rána v bare a prebudil sa o tretej popoludní nasledujúceho dňa, bol vraj v šoku, ale pokúsil sa zmyť krv zo šiat obete. K ranám na Bandarovom tele povedal, že tri týždne pred smrťou ho napadli a olúpili na jednej z londýnskych ulíc.
    
Kamera umiestnená v hotelovom výťahu však zachytila dva incidenty, pri ktorých princ s vyholenou hlavou a vo svetlom obleku Bandara v kabíne bije päsťami a lakťami. Obeť sa len pokúša chrániť si hlavu, ale inak sa takmer nebráni.
    
Princ Abdalazíz je vnukom brata saudskoarabského kráľa Abdalláha. V moslimskej Saudskej Arábii nie je dovolené konzumovať alkohol a homosexualita sa tam trestá smrťou. Preto sa podľa britskej tlače Abdalazízovi právnici snažili sexuálne okolnosti vraždy retušovať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu