Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Obrovskú výletnú loď zachvátil požiar

Výletná loď Carnival
Výletná loď Carnival

SAN DIEGO - Americká výletná loď Carnival Splendor so 4466 ľuďmi na palube sa po požiari v strojovni ocitla v núdzi na otvorenom mori. Informovala dnes o tom tlačová agentúra DPA.

Loď s výtlakom 113.000 ton pláva bez pohonu asi 150 námorných míľ južne od San Diega pri mexickom pobreží. Niektorí pasažieri podľahli panike, nikto však neutrpel zranenia.

Už druhý deň nie je na palube elektrina. Predstaviteľ firmy Carnival Cruise Lines z Miami, ktorej loď patrí, zdôraznil, že prioritou je bezpečnosť hostí a posádky. "Vieme, že toto je pre hostí mimoriadne ťažká situácia," povedal Gerry Cahill.

Podľa firmy sú už na ceste vlečné lode, ktoré majú oceánskeho obra dostať do mexického prístavu Ensenada, odkiaľ pasažierov odvezú domov. Na lodi je 3299 cestujúcich a 1167 členov posádky.

Pre požiar vyzvala posádka pasažierov, aby opustili svoje kabíny a vyšli na palubu. V pondelok večer sa už mohli vrátiť do kabín, fungovali reštaurácie aj bar.

Loď Carnival Splendor vyplávala 7. novembra na týždennú plavbu pozdĺž mexického pobrežia Tichého oceánu. Mala mať zastávku v mestách Puerto Vallarta, Mazatlan a Cabo San Lucas. Do prevádzky dali loď pred dvoma rokmi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu