Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Na nezvestnej Aničke (9) chcú zbohatnúť vydierači!

Anička je nezvestná už vyše mesiaca
Anička je nezvestná už vyše mesiaca

PRAHA - Policajti začali preverovať v súvislosti s prípadom viac než mesiac nezvestnej Anny Janatkovej dva prípady vydierania. Po tom, ako jej rodičia ponúkli milióny za pomoc pri jej nájdení, objavili sa ľudia, ktorí za "šokujúce informácie" pýtajú veľké sumy peňazí.

Oznámila to pražská policajná hovorkyňa Andrea Zoulová. Otec a matka dievčatka minulý týždeň ponúkli odmenu 3,5 milióna korún tomu, kto dievča zachráni, alebo za informácie vedúce k človeku, ktorý stojí za jej zmiznutím. Na uvedené telefónne číslo však začali podľa Zoulovej volať aj ľudia, ktorí chcú na nešťastí zbohatnúť.

"Kriminalisti v tejto súvislosti v súčasnosti preverujú aj niekoľko osôb, ktorých konanie by mohlo mať znaky skutkovej podstaty trestného činu," uviedla hovorkyňa. V dvoch prípadoch už polícia začala úkony trestného konania. Zoulová dodala, že od uverejnenia výzvy už policajti dostali od rodičov zmiznutej dievčiny desiatky informácií vzťahujúcich sa k prípadu.

Podvodníci sa údajne ozvali aj televíziám Prima a Nova. Jeden muž navyše poslal podľa Novy rodine zmiznutej dievčiny textovú správu, v ktorej ponúkal informácie o prípade výmenou za viac než milión korún. 

Pri výsluchu na polícii ale všetko odvolal. Potom sa obrátil na televíziu Nova a za exkluzívne informácie o Aničke chcel 15 tisíc korún. Nakoniec však priznal, že si všetko vymyslel. Aj Prima uviedla, že ju kontaktoval muž s tým, že má k dispozícii šokujúce dôkazy. Chcel za ne 20 tisíc korún.

Dievčatko zmizlo 13. októbra v pražskej štvrti Troja. Naposledy ju videli na ulici Pod písečnou, kadiaľ sa vracala zo školy. Od tej doby pátrali po dievčatku každý deň desiatky policajtov, mestských strážnikov aj vojakov, hasičov a psovodov. V Troji sa ale našiel len jej batoh a fľaša s pitím, neskôr sa v prehľadávanej oblasti našli kľúče, ktoré dievčaťu údajne tiež patrili.

Pražská polícia v súvislosti so zmiznutím dievčaťa stíha muža (41), kriminalisti ho koncom októbra obvinili z trestného činu obmedzenia osobnej slobody. Muž je vyšetrovaný na slobode, súd neakceptoval návrh na uvalenie väzby. Podľa skorších informácií polície sa k činu nepriznal, kriminalisti proti nemu majú len nepriame dôkazy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu