Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

V Čechách predali najdrahší diamant!

Najdrahší diamant Zobraziť galériu (4)
Najdrahší diamant

PRAHA – Najdrahší diamant, ktorý sme mali možnosť zhliadnúť aj na výstave diamantov v Bratislave v dňoch 18.-22. novembra, si našiel svojho kupcu v Čechách. Najdrahší diamant, aký bol kedy na území ČR predaný, našiel svojho kupca minulý týždeň v Prahe, kam sa výstava z Bratislavy presunula. Deň po otvorení výstavy si najväčší vystavený diamant v hodnote 39 431 349 Sk ( 1 308 881 Eur) našiel svojho majiteľa!

Jedná sa o diamant s 11,83 ct s najvyšším možným stupňom čistoty. „Je vzácne biely, v tejto veľkosti až neobvyklý prírodný úkaz, ktorý sa môže majiteľovi za jeden rok zhodnotiť až o 20 %“, vysvetľuje Ing. Přemysl Synek, odborník na diamanty a generálny riaditeľ spoločnosti Diamonds International Corporation - D.I.C. a.s., ktorá je v strednej a východnej Európe jediným členom a akcionárem Antverpskej diamantovej burzy Beurs voor Diamanthandel.

Súčasná kríza na americkom finančnom trhu, ktorá sa presúva i do ďalších oblastí svetovej ekonomiky, núti investorov k racionalizacií investičného portfólia a k novým pohľadom na diverzifikáciu investičného rizika. Pokles realitného trhu a celková neistá situácia vo svete vedie jednoznačne k zamysleniu nad tým, akú časť voľných finančných prostriedkov investovať do komodit, ktoré do budúcna prinesú takmer istý zisk.

„Diamant ako investícia a efektívna forma úschovy majetku sa využívá po stáročiach a v krízach, ktoré svet v určitých cykloch postihujú, má svoje hlboké opodstatnenia. Hodnota diamantov už viac než stovku rokov rastie a naďalej bude rásť – vyplývá to z povahy tohoto prírodného unikátu, ktorého vek sa odhaduje na 3,5 miliardy rokov“, dodává MUDr. Luboš Říha, predseda predstavenstva spoločnosti Diamonds International Corporation - D.I.C. a.s., ktorá predaj najdrahšieho diamantu na území ČR uskutočnila.

Spoločnosť Diamonds International Corporation – D.I.C. a. s. vznikla na prelome roku 2005. Jej hlavnou aktivitou je výroba a predaj originálnych diamantových šperkov, investičných diamantov a veľkoobchod s drahými kameňmi. Šperky vznikajú vo vlastných dieľňach a majú ochrannú známku registrovanú v rámci celej EU, výrobnú značku D.I.C. a puncovú značku podľa platnej legislatívy. Partneri spoločnosti sú niektoré svetové významné brusiarne.

Spoločnosť spolupracuje s poprednými návrhármi a designérmi, podieľajú sa na charitatívnych akciách a prispievajú k utváraniu kvalifikovaného názoru na diamant. Viac o spoločnosti nájdete na www.dic.as.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu