Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Dá sa predať Entropa? Alebo marketing, ktorý predáva!

Entropa
Entropa

BRUSEL - Možno si pamätáte „haló“, ktoré v januári tohto roku vzniklo okolo umeleckého diela inštalovaného v budove Európskej rady. Áno, reč je o Entrope! Autorom diela je český kontroverzný umelec David Černý, známy rôznymi šokujúcimi dielami, ako napríklad ružový tank, obesený Freud a podobne.

Entropa – dielo znázorňujúce krajiny Európskej únie, ktoré zdobilo Brusel počas polročného predsedníctva Českej republiky v EÚ, je známe po celej Európe. Veď už pred oficiálnym odhalením tejto 16 metrovej sochy sa objavilo hneď niekoľko škandálov. Prvý bol spôsob jeho výroby – namiesto 27 výtvarníkov z rôznych krajín sa na nej podieľal len sám – spolu s jeho troma kolegami. Druhý škandál vyvolal protest niektorých štátov s vyobrazením ich krajiny – slovenský protest proti maďarskej saláme, bulharská vzbura proti „šlapacím“ záchodom atď.

Dielo sa objavilo snáď vo všetkých médiách a po niekoľko dní bolo pretriasané zo všetkých strán. Každý chcel dielo vidieť aspoň na obrázku a dôkladne si poprezerať znázornenie jednotlivých krajín. Počet kliknutí na web Davida Černého stúpol, Entropa sa okamžite objavila na Wikipédii, Facebooku a debata o nej sa rozvírila aj na pracovných schôdzkach, či medzi priateľmi. A nakoniec sa vraj aj predala a úvahy sú aj ohľadom kúpy jej modelov. No čo poviete, nie je to geniálny marketing?

Samozrejme, nie je predmetom obchodníkov a marketérov vyvolať škandál a šokovať spotrebiteľa! Dôležité však je obrátiť jeho pozornosť práve na ten produkt, ktorý chceme predať. Ako efektívne robiť marketing, ktorý predáva sa dozviete na konferencii Marketing Live 2009 – Marketing that Sells, ktorá sa uskutoční dňa 28. 10. 2009 v hoteli Falkensteiner v Bratislave.

Bližšie informácie o konferencii , prednášajúcich a účastníkoch nájdete na www.infomslovakia.sk/marketinglive

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu