Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Prvá Miss Czech & Slovak Canada: Vyhrala Popradčanka Adriana Kamenická!

Adriána Kamenická Zobraziť galériu (20)
Adriána Kamenická

TORONTO - Prvú súťaž o kráľovnú krásy dievčat českého a slovenského pôvodu v Kanade v noci z nedele na pondelok v Toronte vyhrala študentka tamojšej univerzity Adriána Kamenická zo slovenského Popradu.

"Víťazka vyhrala úplne suverénne, zaujala svojou prirodzenosťou, svojím úsmevom a samozrejme postavou," podotkol spoluorganizátor podujatia Richard Štilicha.

Súťaž mala štyri kolá. V prvom muselo 19 záujemkýň o titul kráľovnej krásy bez prípravy hovoriť na zvolenú tému. Z tohto kola potom vzišlo osem "superfinalistiek", ktoré čakala promenáda v plavkách, súťaž v zručnostiach a módna prehliadka. Kamenická, ktorá sa narodila v roku 1989 a v Toronte študuje neurológiu, v prvom kole jednoznačne zvíťazila. V ďalších potom získala 80 percent hlasov.

V porote zasadli zástupcovia sponzorov a známe osobnosti. Predsedom bol český generálny konzul v Toronte Richard Krpač, podpredsedníčkou víťazka súťaže Česká Miss z roku 2005 Kateřina Smejkalová. Spolu s nimi súťažiace hodnotila aj víťazka slovenskej súťaže Miss Universe z rovnakého roka Michaela Drenčková či módna návrhárka Beata Rajská. Jej modely dievčatá predvádzali na módnej prehliadke a boli aj medzi cenami pre víťazky.

Za Kamenickou sa ako prvá vicemiss umiestnila Slovenka Adriana Sitiná, ktorá sa narodila v roku 1986 a žije v meste Maple v Ontáriu. Druhou vicemiss sa potom stala Češka Kristína Kottová, ktorá študuje na Torontskej univerzite. Sitiná zvíťazila i v internetovom hlasovaní a stala sa Miss Community. Miss s najviac hlasmi od divákov - Miss Audience sa stala Kamenická.

Hlavnou cenou bola ročné zapožičanie auta a zlatý náhrdelník. Prvých päť finalistiek získalo zájazd do New Yorku spojený s lovom žralokov. Prvé tri sa navyše pozrú na predĺžený víkend do Chicaga. Úspešné účastníčky súťaže tiež dostali rôzne darčekové certifikáty od jej sponzorov.

Do zapojenia o kráľovnú krásy sa prihlásilo okolo 50 záujemkýň. Podmienkou bolo, aby mali aspoň prarodičov pochádzajúcich z Česka alebo zo Slovenska. Porota z nich nakoniec vybrala zhruba dvadsiatku súťažiacich.

Česká a slovenská krajanská komunita v Kanade číta podľa organizátorov bezmála pol milióna ľudí. Cieľom súťaže je predstaviť talentované mladé ženy z jej radov. Galavečera sa zúčastnilo cez 600 pozvaných hostí. Štilicha uviedol, že sa súťaž veľmi vydarila a o rok v júni sa bude konať znova.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu