Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Lenny Kravitz vystúpi v Bratislave!

Lenny Kravitz
Lenny Kravitz (Zdroj: keystone)

BRATISLAVA - Nestáva sa každý deň, aby na Slovensko zavítala hviezda takého formátu, akou Lenny Kravitz bezpochyby je. Neuveriteľné sa stane skutočnsťou vďaka spoločnosti ORANGE 24. júna 2008 na štadióne Artmedia v Bratislave.

Počas 18 rokov, odkedy Lenny Kravitz po prvýkrát vstúpil do povedomia ľudí, sa toho vo svete hudby udialo dosť veľa. Napriek všetkému, Lenny Kravitz zotrval a stal sa z neho jeden z najprosperujúcejších rockových hudobníkov tejto doby. Presviedča nás o tom aj jeho ôsmy štúdiový album, It Is Time For A Love Revolution, strhujúci a zároveň elegantná novinka, ktorá vychádza vo februári 2008.

Tieto chvály nie sú zveličené. Všetky Kravitzove albumy boli ohodnotené najmenej ako zlaté, tri z nich získali multiplatinovú platňu. Lennyho tvorba je verejnosti natoľko známa, že vymenovávanie jeho ďalších úspechov by bolo plytvaním času. Jednoducho povedané, Lenny Kravitz je synonymom slova rock´n´roll. Faktom zostáva, že čo sa ocenení týka, Kravitz vlastní ich jedinečnú zbierku, nahromadenú počas celej jeho kariéry.

Kľúčom k úspechu Lennyho Kravitza ostáva jeho hudba. Jej zvuk v sebe nesie ozvenu dôb minulých – klasického rocku, starej školy soulu, hrubozrnného funku a konfekčného popu rokov 60-tych – ale vždy s naliehavou reflexiou a majstrovskou zručnosťou moderného zvuku a nápaditého aranžmá. It Is Time For A Love Revolution je odvážny rockový album, ktorého nosnou myšlienkou je, že v priebehu jeho kariéry trvajúcej bezmála dve dekády, možno najpozoruhodnejším Kravitzovým úspechom je jeho nezmerná schopnosť a dôslednosť byť kvalitným spevákom, autorom skladieb ako aj hudobníkom.

„Som typom človeka, čo skúša experimentovať s novými vecami a neustále mením svoje vízie a perpektívy“ hovorí Lenny. „Naozaj sa snažím udržať veci pri živote, stretávať sa s rôznymi ľudmi a rôznymi vplyvmi. Chodím na miesta, kde som nebol nikdy predtým, kde nikoho nepoznám a zbieram skúsenosti. Toto všetko sa premieta do hudby, ktorú robím.“

It Is Time For A Love Revolution je v mnohých smeroch pre Kravitza novým začiatkom. Tá sloboda, o ktorej Lenny hovorí je ohňom, ktorý nájdeme na albume It Is Time For A Love Revolution a ktorý po zvukovej stránke, ale – a čo je dôležitejšie – najmä po stránke spirituálnej, je albumom tak energickým a plným života, akým bol jeho debutový album Let Love Rule. „Faktom je, že som sa naozaj nikdy predtým necítil tak slobodný v tvorbe,“ hovorí Lenny. „Album Let Love Rule som robil bez prípravy, bez ľudí z hudobného biznisu, bez tlaku „podať“ opäť určitý dojem o mne samotnom. A toto je presne pocit, aký som mal pri nahrávaní posledného albumu. Bolo to, akoby som začal písať novú kapitolu.“

It Is Time For A Love Revolution bol napísaný a naspievaný v priebehu minulého roku v New Yorku, Miami, Paríži, na Bahamách a v Brazílii. Vačšinu nástrojov opäť nahral Lenny Kravitz sám. Čo však bude pre poslucháčov tohto albumu najprekvapujúcejšie je trúfalosť jeho zvuku. Výrazné bicie, frenetické gitary a Kravitzove neklamné popevky, to všetko zmixované tak, že vzniká ohromné a zároveň drsné rock ´n ´rollové jamovanie.

Tematicky, ako už napovedá samotný názov albumu, Kravitz spieva mnoho piesní o láske, emočnej a spirituálnej revolúcii. Spieva optimistické piesne, vyzývajúce ľudí, aby otvorili svoje srdcia a vpustili do nich lásku. Množstvo tejto slobody sa prenesie na jeho fanúšikov po celom svete, keďže Kravitz plánuje byť na turné k tomuto albumu dva roky.

Vstupenky sú v predaji od 18.2. 2008.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu