Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

O eure toho veľa nevieme!

Zobraziť galériu (3)

BRATISLAVA - Netušíme, čo nás čaká. Až dve tretiny Slovákov sa obávajú zavedenia eura. Potvrdil to aj nedávny prieskum rezortu práce. Vláda preto plánuje infokampaň za 160 miliónov korún, jej spustenie je však v nedohľadne. Ide o lukratívnu zákazku, ktorej realizáciu komplikuje podľa našich informácií tuhý zákulisný boj.

Od definitívneho zániku koruny nás delí presne 541 dní. Eurom sa bude pravdepodobne na Slovensku platiť už od januára 2009. Predtým nás čaká podrobná infokampaň. Praktická eurokalkulačka napríklad prepočíta ceny na spoločnú menu. Stále však nie je jasné, kto kampaň zrealizuje. Skrachovalo totiž aj opakované výberové konanie. „Došlo k istému zdržaniu, ktoré nám možno čiastočne ubralo z časovej rezervy na prípravu kampane,“ pripustil splnomocnenec pre zavedenie eura Igor Barát. Náklady si rozdelia vláda a centrálna banka.

O túto zákazku je veľký záujem, len do posledného tendra sa prihlásilo šesť spoločností. Úrad pre verejné obstarávanie súťaž zrušil, pretože nebola transparentná. Zodpovední tvrdia, že k potrebným informáciám sa napriek tomu dostaneme včas. Kampaň sa začne na budúci rok. „Jej najintenzívnejšia časť bude vrcholiť v druhom polroku 2008. Z tohto pohľadu nateraz žiadne oneskorenie kampane určite nehrozí,“ povedal Novému Času splnomocnenec Barát.
O eure toho veľa
Zobraziť galériu (3)
Michaela Krásna (24), študentka, Spišská Teplica:
„Ja nie som bohvieako spokojná s propagáciou prípravy na euro. Myslím si, že tieto veci by sa mali k človeku dostať automaticky.“
O eure toho veľa
Zobraziť galériu (3)
Ľubomír Kopaničák (30), projektový inžinier, Poprad:
„Informácie nie sú pre bežného človeka dostatočné. Ja sa ale viem dostať k tejto téme prostredníctvom internetu.“
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu