Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

VÚB banka prevzala lízingovú spoločnosť B.O.F.

BRATISLAVA - VÚB banka ako kupujúci a Prvá slovenská investičná skupina ako predávajúci podpísali 30. novembra tohto roka memorandum, ktorým sa ukončila transakcia predaja 70-percentného podielu v lízingovej spoločnosti B.O.F.

"Naším cieľom je, aby sa B.O.F. v horizonte troch rokov dostala medzi tri najväčšie lízingové spoločnosti na trhu", povedal generálny riaditeľ VÚB banky Ignacio Jaquotot. Podpisu predchádzal súhlas Protimonopolného úradu SR a talianskej centrálnej banky.

Zmeny nastali aj v predstavenstve a dozornej rade lízingovej firmy. Novým členom predstavenstva B.O.F. je jeho predseda Martin Rajec, ktorý pred príchodom do skupiny VÚB v máji tohto roka pôsobil ako člen predstavenstva GE Money, a.s. Ďalším členom predstavenstva je Patrik Čatay, ktorý súčasne pôsobí ako riaditeľ odboru korporátneho úverového rizika VÚB banky. V predstavenstve B.O.F. zostane aj jeho doterajší člen Vladimír Bilčík.

B.O.F. je najstaršou lízingovou spoločnosťou na slovenskom trhu. V rebríčku zostavovanom Asociáciou leasingových spoločností jej vo finančnom lízingu patrí šieste miesto. VÚB je členom medzinárodnej bankovej skupiny Intesa Sanpaolo, ktorá má zastúpenie vo viac ako 40 krajinách po celom svete. Na Slovensku poskytuje svoje služby prostredníctvom 207 retailových pobočiek a 11 hypotekárnych centier. VÚB zároveň prevádzkuje 32 firemných pobočiek.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu