Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Bratislava má už lety aj do Ríma, prevádzkuje ich Wizz Air

Wizz Air
Wizz Air

BRATISLAVA - O novú pravidelnú leteckú linku spájajúcu Bratislavu s Rímom, ktorú začala prevádzkovať maďarská nízkonákladová spoločnosť Wizz Air, je podľa prepravcu veľký záujem a rezervácie leteniek spĺňajú jeho očakávania.

Informovala o tom hovorkyňa leteckého dopravcu Natasa Kázmérová s tým, že novootvorená linka z Bratislavy na rímske letisko Fiumicino funguje štyrikrát týždenne v pondelok, stredu, piatok a nedeľu. Wizz Air pokračuje v rokovaní s bratislavským letiskom o možnostiach začatia prevádzkovania nových spojení.

"Slovensko bolo vždy v našom horizonte záujmu. Veríme, že prišiel čas zintenzívniť úsilie a ťažiť z príležitostí, ktoré sú na trhu. Je to len prvý krok, ďalšie budú nasledovať," povedal výkonný viceprezident Wizz Air John Stephenson, keď začiatkom júla oznámil otvorenie linky medzi Bratislavou a Rímom.

Pravidelnú linku medzi Bratislavou a Rímom prevádzkoval skrachovaný slovenský nízkonákladový dopravca SkyEurope Airlines do ukončenia svojej prevádzky koncom augusta tohto roku. Írsky nízkonákladový prepravca Ryanair plánuje otvoriť pravidelnú linku na tej istej trase 3. novembra.

Spoločnosť Wizz Air prepravila vlani 5,9 mil. cestujúcich, čo bolo medziročne viac o 40,5 %. V tomto roku plánuje zvýšiť počet pasažierov o 27 % na 7,5 milióna. Dopravca má 11 základní v Poľsku, Maďarsku, Bulharsku, Rumunsku, na Ukrajine a v Českej republike, a to v Katoviciach, vo Varšave, v Gdansku a Poznani, v Budapešti, Sofii, Bukurešti, Kluži a Temešvári, Kyjeve a Prahe. Spoločnosť prevádzkuje viac ako 130 liniek v 21 štátoch, disponuje 26 lietadlami Airbus A320 s priemerným vekom tri roky a zamestnáva vyše tisíc pracovníkov. Spoločnosť si objednala ďalších 50 Airbusov A320.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu