Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Vážny upratuje na doprave

Minister dopravy, pôšt a telekomunikácií Ľubomír Vážny
Minister dopravy, pôšt a telekomunikácií Ľubomír Vážny

BRATISLAVA - V rezorte dopravy sa na manažérskych postoch trasú stoličky. Môže za to nový minister dopravy, pôšt a telekomunikácií Ľubomír Vážny, ktorý rozbehol ako prvé odvolávanie v železničných spoločnostiach. O manažérske posty v rezorte však prídu viacerí.

Na posty v strategických štátnych podnikoch, ako sú ŽSR, Železničná spoločnosť Slovensko či nákladné Cargo, má Vážny nových adeptov. Rozhodujúce je podľa neho, aby za tým ľudia nevideli kšefty, ale záujem štátu. Ako prvý prišiel o funkciu šéf Železníc SR Roman Veselka, ktorého do nej posadil exminister dopravy Pavol Prokopovič. Nahradil ho jeho doterajší námestník Milan Solárik.

Spolu s Veselkom padli aj všetci traja nominanti SDKÚ v správnej rade železníc Pavol Kužma, krajský exriaditeľ SDKÚ Ján Marcin a bývalá Miklošova vedúca služobného úradu Jana Červenáková. Šedá eminencia SMK a člen predstavenstva Slovnaftu Oszkár Világi sa vzdal funkcie predsedu správnej rady.

Okrem železníc chce poupratovať Vážny aj v Národnej diaľničnej spoločnosti. Zmeny urobí už v nasledujúcich týždňoch. Na otázku Nového Času, či odvoláva na základe pochybenia v činnosti, minister reagoval: „Hľadám vhodnejších riaditeľov, ktorí lepšie naplnia víziu, kam to chcem smerovať. Ak však nájdeme pochybenia veľkých rozmerov, nevylučujem, že začneme vyšetrovanie ich činnosti.“

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu