Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Policajt prestrelil srdce svojej priateľke

K nešťastiu došlo na strelnici v Holíči. Zobraziť galériu (4)
K nešťastiu došlo na strelnici v Holíči.

BRATISLAVA - Mladý policajt Martin B. (21) nechtiac zastrelil svoju priateľku. K nešťastiu došlo na strelnici v Holíči, kde príslušník Úradu hraničnej a cudzineckej polície spolu so svojím kolegom Tomášom cvičil streľbu. Pri neopatrnom manipulovaní služobná zbraň vystrelila. Renatku Okasovú († 22), ktorá stála len niekoľko metrov od neho, trafil priamo do srdca. Prípad prešetruje polícia.

Podľa slov policajného hovorcu Martina Korcha mladý muž si pravdepodobne neskontroloval zbraň a pre neopatrnú manipuláciu došlo k výstrelu. „Renatu trafil do hrude a na mieste zomrela,“ dodal Korch. Dievčina pracovala ako sekretárka v kancelárii primátora Holíča. Na jej pracovnom stole včera pri kytici kvetov a jej fotografii horela sviečka. „Bola to dobrá kolegyňa, všetci sme ju mali radi,“ hovorí so smutným hlasom pracovníčka sekretariátu. O tom, ako k nešťastnej udalosti došlo, rozprávať nechce. „V meste sa hovorí veľa verzií,“ dodáva s tým, že policajta Martina poznala, keďže občas chodieval za Renatkou do práce.

„S Martinom boli spolu asi rok,“ hovorí so smutným hlasom Renatkin otec. „Oznámili nám to policajti, hneď sme išli na strelnicu. Keď sme tam dorazili, už bola zakrytá plachtou,“ dodáva. Martin zatiaľ nenašiel odvahu, aby prišiel za Renatkinmi rodičmi. „Dcéru nám to nevráti. Aj keď to bolo nešťastie, bol policajt, mal by vedieť, ako zaobchádzať so zbraňou. Mal by sa k tomu aj tak postaviť,“ zdôrazňuje Renatkina mama.

Mladý policajt sa s nami včera rozprávať nechcel. Podľa našich informácií sa po tragédii psychicky zrútil a údajne sa pokúsil siahnuť si na život. „Zatiaľ nebol postavený mimo služby, keďže sa incident stal počas jeho dovolenky, ktorá stále trvá. Viac svetla do prípadu vnesie až ďalšie vyšetrovanie,“ uzavrel policajný hovorca Martin Korch. Tragédia sa stala pár dní po tom, ako sa mladý pár vrátil zo spoločnej dovolenky v zahraničí.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu