Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

O sťažnosti Malinovej rozhodnú najskôr o týždeň

Hedviga Malinová
Hedviga Malinová

BRATISLAVA - O sťažnosti študentky maďarskej národnosti Hedvigy Malinovej proti zastaveniu trestného stíhania rozhodne prokuratúra najskôr koncom budúceho týždňa. ČTK to povedal hovorca nitrianskej krajskej prokuratúry Jaroslav Maček.

Trestné stíhanie zastavila polícia po zistení vyšetrovateľa, že si študentka násilný útok s národnostným motívom vymyslela. Malinová však trvá na tom, že ju naozaj zbili. Sťažnosť podal je právny zástupca Roman Kvasnica, ktorý sa k prípadu nechce vyjadrovať.

"Originál sťažnosti i vyšetrovacieho listu dorazili na prokuratúru 21. septembra. (...) Rozhodnutie padne najskôr koncom budúceho týždňa," povedal Maček. Oddialiť by ho podľa neho mohlo prípadné doplňovanie sťažnosti.

Malinovej právny zástupca Roman Kvasnica ČTK povedal, že dnes doplnil sťažnosti podaním v rozsahu 41 strán. "Nebudem zatiaľ poskytovať informácie k obsahu dôvodov, aj keď ma to veľmi láka," povedal.

Údajné prepadnutie Malinovej z 25. augusta v Nitre vzbudilo na Slovensku diskusie o náraste extrémizmu a vyvolalo aj odmietavú reakciu Maďarska. Malinová tvrdila, že ju okradli a zbili dvaja holohlaví mladíci, pretože hovorila na ulici po maďarsky. Hoci polícia dokazovala, že študentka si v politicky citlivom prípade prepadnutie i zranenia vymyslela, ešte jej bývalý právny zástupca a poslanec za Stranu maďarskej koalície (SMK) Gábor Gál tvrdil, že polícia uzavrela prípad príliš skoro a nevyšetrila, kto Malinovej spôsobil údajné zranenia.

Gál sa zastupovania Malinovej vzdal. Zdôvodnil to tlakom na seba a SMK pre angažovanie sa v prípade. K šanci na prípadné obnovenie trestného stíhania, o ktoré žiada Malinová, sa jej nový zástupca Kvasnica vyjadriť nechcel.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu