Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

V Polomke zastrelili podnikateľa a postrelili policajta

Zobraziť galériu (2)

BREZNO - V obci Polomka - časť Hámor traja muži mafiánskym spôsobom zavraždili 39-ročného podnikateľa s pohonnými látkami Jána Kubašiaka. Informovala o tom televízia TA3.

Vražda sa mala stať priamo v jeho rodinnom dome. Popravu údajne okrem manželky videla na vlastné oči aj podnikateľova 7-ročná dcéra. Unikajúci vrahovia potom neskôr údajne vážne zranili aj jedného policajta.

Podnikateľa, ktorého meno sa spája s Mikulášom Č., ale aj s kauzou olejári, trafili priamo do hlavy. Políciu zrejme zalarmoval sused, ktorý v dome spozoroval podozrivý pohyb. Dvojčlennú policajnú hliadku, ktorá prišla situáciu skontrolovať, zamaskovaní muži údajne odzbrojili a zviazali. Potom nasadli do auta značky Škoda Fabia s banskobystrickým evidenčným číslom.

Niekoľko kilometrov pred Breznom ich zastavila ďalšia policajná hliadka. Tá mužov prinútila vystúpiť a dať ruky na kapotu auta. Jeden z mužov však vystrelil na policajta a trafil ho do krku. Následne všetci traja ušli, informovala TA3. Policajta previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice. Polícia rozbehla rozsiahlu pátraciu akciu. Po celom Horehroní, ale aj v Banskej Bystrici uzatvorili policajti cesty a kontrolovali autá. Žiadne informácie však neposkytovali.

Auto, na ktorom ušli vrahovia podnikateľa, bolo na ceste pred Breznom odstavené niekoľko hodín. Okolo 11-tej v noci cestu na istý čas uzavreli, pretože museli zasahovať pyrotechnici. Po odpálení rozbušky prejazd uvoľnili a následne auto odtiahli z cesty. Bolo na ňom vidieť stopy po streľbe a rozbité zadné okná. Ešte večer prišlo na Horehronie množstvo policajných áut, informovala TA3.


V dome zavraždeného podnikateľa boli spútaní ďalší 7 ľudia
V rodinnom dome v obci Polomka - časť Hámor, kde v utorok večer zavraždili 39-ročného podnikateľa Jána Kubašiaka, našli policajti ďalších sedem spútaných osôb. Policajti dorazili na miesto na základe oznámenia občanov. Podľa prvých oficiálnych informácií polície, ktoré agentúre SITA poskytol hovorca Prezídia PZ Martin Korch, hliadka, ktorá prišla k miestu zákroku, vyrušila páchateľov, tí z miesta utiekli na osobnom aute. V dome zavraždeného našli ďalšie spútané osoby.

Ďalšia policajná hliadka prenasledovala unikajúcich páchateľov, použili aj strelné zbrane, pretože unikajúci páchatelia po hliadke strieľali. Ako uviedol Korch, vážne zranili aj jedného policajta, ktorý je hospitalizovaný v nemocnici a jeho stav je stabilizovaný.

Viete viac? Napíšte nám, pretože my kupujeme Vaše tipy!
V Polomke zastrelili podnikateľa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu