Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Jakubko sa dnes dozvie krutú pravdu

Jakubkovi sa zlepšil stav natoľko, že dnes mu majú oznámiť pravdu o mame a sestričke. Zobraziť galériu (2)
Jakubkovi sa zlepšil stav natoľko, že dnes mu majú oznámiť pravdu o mame a sestričke.

KOŠICE - Raz to muselo prísť! Emil Ringoš (33), ktorý prišiel pri výbuchu rodinného domu o manželku Moniku († 33) a dcérku Lenku († 5), už nemôže mlčať.

Ešte stále hľadá slová, ako povedať synčekovi Jakubkovi, že jeho mamička a sestrička sú už v nebíčku. „Bude to veľmi ťažké, ale musím to urobiť,“ dodáva si Emil odvahu na dnešné dopoludnie.

Jakubko leží v košickej nemocnici v Šaci na klinike popálenín. „Už sa aj usmeje, je na tom každým dňom lepšie,“ teší sa Emil Ringoš. Čakal práve na to, kým bude jeho synček v lepšej fyzickej a hlavne psychickej pohode, aby chlapček traumatickú správu uniesol. Navyše, už je na tom tak dobre, že ho majú preložiť na bežné oddelenie, kde by sa správu mohol dozvedieť aj z rozhlasu alebo novín. Chlapec sa však najprv musel dostať z najhoršieho. Má popálené nohy, ruky i časť hlavy a hrudníka. „Operovali ho a sám som nemal ešte toľko síl a odvahy, aby som mu to povedal. Stále sa však na ne pýta. Nemôžem dlhšie čakať. Musím mu povedať, čo sa stalo, radil mi to aj psychológ,“ konštatuje Emil Ringoš.

Aj podľa odborníkov by sa mal chlapček dozvedieť zdrvujúcu správu čo najskôr. „Čím viac je stabilizovaný, tým lepšie vníma okolitý svet. Deti sú vnímavejšie ako dospelí. Pravdepodobne už Jakubko aj niečo cíti, možno to nevypovedané napätie pri otázkach na mamu a sestru,“ dozvedeli sme sa od detského psychológa. Šok a stratu blízkych bude chlapček prekonávať ešte dlho, pričom aj do budúcnosti by mal spolupracovať nielen Jakubko, ale i jeho otec so psychológmi. Traumu tak prekonajú ľahšie, ako by sa mali trápiť sami so svojimi myšlienkami.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu