Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Autobus smrti: Manžela priviezol do práce, manželku zabil

„Autobusom, v ktorom zomrela moja žena, som sa viezol do práce,“ hovorí Ladislav Papp (53). Zobraziť galériu (3)
„Autobusom, v ktorom zomrela moja žena, som sa viezol do práce,“ hovorí Ladislav Papp (53).

TRNAVA - Rodiny obetí smútia, viacerí ťažko zranení sú v kritickom stave. Príčiny dopravnej nehody, počas ktorej po náraze autobusu do odstaveného kamióna na ceste medzi Trnavou a Sereďou zahynuli tri ženy, vyšetruje polícia. Spoločnosť Sony, kde obete pracovali, chce príbuzným a zraneným pomôcť. Firma však spôsob pomoci nekonkretizovala.

Júlia Pappová († 52) z Topoľnice pri Galante, ktorá pri zrážke tragicky zahynula, pracovala vo firme asi sedem mesiacov, rovnako ako aj jej manžel Ladislav (53). „So šoférom autobusu sa poznám. V osudný deň ma doviezol do roboty, manželka mala po zmene a cestovala s ním domov,“ opisuje Ladislav.

„Videl som, že manželka si sadla na jedno z predných sedadiel. Keď mi zavolali, že autobus havaroval, vedel som, že je s ňou zle,“ dodáva s plačom Ladislav. Podľa neho bol šofér autobusu v práci vyťažený až príliš. Po druhej nebohej Ingrid Kočišovej († 40) z Kráľovej nad Váhom ostali syn (15) a dcéra (12). Na mieste nehody zomrela aj Marta Vaskomiatyová z Topoľnice († 53), zostali po nej dve dcéry.

Polícia začala trestné stíhanie pre všeobecné ohrozenie, avšak nikto nie je obvinený. Vodič autobusu Zoltán F. (62), ktorý je podozrivý, že nehodu zavinil, bol včera doma v Galante, o nešťastí však hovoriť nechcel.

Autobus smrti: Manžela priviezol
Zobraziť galériu (3)
Erika (32) mala šťastie

V trnavskej nemocnici skončila aj zranená Erika Alföldiová (32) z Galanty. „V autobuse som sa rozprávala s kolegyňou, keď sme zacítili náraz,“ spomína. „Počuli sme krik. Vybehli sme v šoku do poľa,“ pokračuje Erika, ktorá do práce denne dochádza autobusom.

So zranenými v trnavskej nemocnici hovoril aj psychológ. „Rozhovor s ním mi pomohol, no na to, aby sme na zrážku zabudli, treba veľa času. Neviem, či nebudem mať obavy z cestovania autobusom,“ dodala Erika. Jednu z ťažko zranených žien (24) v nitrianskej nemocnici sa lekárom nedarí stabilizovať.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu