Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Mesto pomôže rodine, ktorú výbuch pripravil o dom

Dom v Martine, ktorý zdemoloval výbuch plynu. Zobraziť galériu (2)
Dom v Martine, ktorý zdemoloval výbuch plynu. (Zdroj: TASR)

MARTIN - Mesto Martin pomôže rodine, ktorá v pondelok prišla o strechu nad hlavou po výbuchu plynu v dome.

“V popoludňajších hodinách sa obrátila na mesto so žiadosťou o núdzové ubytovanie manželka majiteľa domu pre seba a dve dcéry,“ agentúru SITA informovala hovorkyňa Martina Nataša Petrová. Mesto im poskytne náhradné ubytovanie do dvoch dní.

Výbuch v rodinnom dome otriasol martinskou mestskou časťou Záturčie krátko po 6:00 hodine ráno. Explózia zdemomolovala horné poschodie domu, zbúrala strechu, vybila okná, dvere, narušila statiku, z domu zostali len ruiny. Podľa hasičov išlo pravdepodobne o výbuch plynu. V čase explózie sa v dome nachádzal len jeho 43-ročný majiteľ, ktorý utrpel ľahšie zranenia a bol v šoku.

Podľa informácií susedov udalosti predchádzala večerná hádka manželov, po ktorej manželka s dvoma dcérami, maturantkou a siedmačkou z domu odišli. Obaja manželia boli lekári a pracovali v Martine.

Polícia predbežne vyčíslila škody po výbuchu na ulici Riečiny na predbežne päť miliónov korún. Plynári dnes dopoludnia v zdemolovanom dome vykonali kontrolu plynárenského zariadenia a hlavného uzáveru plynu.

“Na základe odbornej kontroly môžeme konštatovať, že na plynárenských zariadeniach neboli zistené žiadne závady,“ píše sa v stanovisku SPP.

Žiadne poruchy nezistili ani pri poslednej kontrole tesnosti plynovodov v októbri minulého roka. Výbuch v Záturčí poškodil aj tri susedné domy, na ktorých sú rozbité okná a poškodená strecha.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu