Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Šofér autobusu jazdil opitý, príde o prácu

PREŠOV - Policajti dnes odhalili ďalšieho vodiča autobusu, ktorý si sadol za volant opitý. Alkohol zistili u šoféra vozidla mestskej hromadnej dopravy v Prešove.

Mužovi zadržali vodičských preukaz, čaká ho tiež prepustenie z práce. ČTK o tom informovala polícia a prešovský dopravný podnik. Vodičovi namerali ráno pri kontrole, ktorá bola zameraná na nákladné vozidlá a autobusy, 0,38 mg/l alkoholu, povedal ČTK Daniel Džobanik z krajského riaditeľstva polície.

Muž príde podľa neho o vodičský preukaz; ostane tiež bez práce. "Budeme postupovať v súlade so Zákonníkom práce, je to hrubé porušenie pracovnej disciplíny. (...) Je to nezodpovednosť a absolútne netolerujeme takéto veci," povedal výkonný riaditeľ Dopravného podniku mesta Prešov Peter Janus.

Vodič mal podľa Janusa nad 50 rokov, dopravný podnik zamestnáva v súčasnosti asi 190 vodičov. Medzi zamestnancami zvykne kontrolovať prípadné požitie alkoholu aj samotný podnik.

Polícia pri kontrolách namerala v minulosti alkohol už u viacerých vodičov autobusu. Začiatkom júla napríklad opitý vodič v obci Nededza pri Žiline spôsobil podľa polície nehodu, pri ktorej šesť ľudí utrpelo ľahšie zranenia.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu