Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Tragická havária autobusu v Rumunsku: Turistov po nehode okradli!

Pri nehode zahynuli traja ľudia, 11 pasažierov sa zranilo. Zobraziť galériu (7)
Pri nehode zahynuli traja ľudia, 11 pasažierov sa zranilo. (Zdroj: TASR)

BUKUREŠŤ - Tragické následky mala nehoda autobusu neďaleko rumunského mesta Giurgiu, pri ktorej zahynuli dvaja slovenskí občania a poľský vodič. Ďalších 11 cestujúcich utrpelo pri nehode rôzne zranenia.

Kým zranených turistov ošetrili v nemocnici, neznámi páchatelia vykradli autobus, a to napriek prítomnosti polície na mieste nehody. Turisti prišli o mobilné telefóny, peniaze i oblečenie. Informovala o tom vo svojom hlavnom večernom spravodajstve televízia Markíza.

K nehode vozidla s poľskou štátnou poznávacou značkou KNT 6H88, ktorý mala prenajatý slovenská cestovná kancelária, došlo podľa hovorcu MZV SR Jána Škodu o 00.20 h. Podľa informácií, ktoré Bleskovky získali priamo z miesta nehody sa autobus v priekope prevrátil a niekoľko metrov sa šúchal po pravom boku. Cestujúci v autobuse potvrdili domnienku, že šofér autobusu pravdepodobne zaspal za volantom. Podrobnejšie informácie o nehode >>


Operačné stredisko Záchrannej zdravotníckej služby (ZZS) SR zriadilo dnes v Nemocnici s poliklinikou (NsP) vo Zvolene sedemčlenný krízový intervenčný tím zdravotníckych pracovníkov a psychológov. Je určený pre príbuzných ľudí, ktorí zahynuli pri včerajšej havárii autobusu v Hriňovej a tiež pre rodiny zranených.

Pre tento účel už spustili aj podpornú telefónnu linku 0800 100 155, na ktorej sú pripravení pomáhať pracovníci z oblasti podpornej krízovej intervencie a krízového manažmentu. Linka je spustená nepretržite, 24 hodín.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu