Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Miška museli nečakane operovať, stav Marka je kritický

Miško musel podstúpiť ďalšiu operáciu.
Miško musel podstúpiť ďalšiu operáciu.

BRATISLAVA - Miška Müllera, jedno z oddelených siamských dvojčiat, museli v nedeľu popoludní nečakane operovať. Zákrok podstúpil pre problémy s tráviacim traktom Michal, ktorého stav sa v posledných dňoch vyvíjal lepšie ako jeho brata Marka. Bez ďalších podrobností o tom informovali televízie TA3 a Markíza.

Michal mal problémy s tráviacim traktom aj počas týždňa a lekári mu počas dvoch operácii zacelili rany na čreve. "Funkcie, čo sa týka pečene, obličiek, srdca fungujú ďalej, len sa objavil sekrét, ktorý treba identifikovať a poprípade zabrániť," povedal pre TA3 riaditeľ Detskej fakultnej nemocnice Daniel Žitňan. Dodal, že stav jeho brata Marka bol naďalej kritický.

Lekári päťmesačné dvojčatá, ktoré boli zrastené v oblasti brucha a dolnej časti hrude, oddelili zhruba pred dvoma týždňami. Ich zdravotný stav sa následne vyvíjal rozdielne; Markov sa výrazne zhoršil, keď sa k infekcii pridali príznaky poškodenia mozgu, naopak Michal mal podľa špecialistov lepšie vyhliadky. Lekári však opakovane upozorňovali na možné komplikácie, ktoré sa mohli u oboch bratov náhle objaviť.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu