Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Siamské sestričky Andrejka a Lucka držia palce Markovi a Miškovi

Andrejka (vľavo) nakreslila pre chlapcov veľké srdce, Lucka anjela. Obe si prajú, aby sa chlapci uzdravili. Zobraziť galériu (2)
Andrejka (vľavo) nakreslila pre chlapcov veľké srdce, Lucka anjela. Obe si prajú, aby sa chlapci uzdravili. (Zdroj: Nový Čas)

KRÁSNOHORSKÁ DLHÁ LÚKA - Osud siamských bračekov Marka a Miška nie je ľahostajný ani úspešne oddeleným siamským dvojičkám Andrejke a Lucke Tóthovým.

Spolu s rodičmi pozorne sledujú správy o ich zdravotnom stave a modlia sa za nich. Veľmi rady by sa s nimi stretli, no teraz to nie je možné. Tak im aspoň posielajú obrázky, ktoré nakreslili.

„Držíme im palce. Máme veľmi rady malé bábätká, preto by sme ich chceli vidieť a hrať sa s nimi,“ tvrdia svorne Andrejka a Lucka (7). S mamičkou chlapčekov - Mariannou sa už stretli, keď boli na vyšetreniach v Bratislave. Obe sestričky v televízii pozorne sledujú všetky informácie o chlapcoch. „Pevne veríme, že všetko dobre dopadne. Marianna musí len veriť a byť silná,“ odkazuje mama siamských dievčatiek Melita Marianne. Aj ona prešla podobným peklom. Preto dobre vie, čo teraz Marianna cíti, chápe jej bolesť a neistotu. Aj preto je s ňou v neustálom kontakte.

Zdravotný stav Miška a Marka Müllerovcov sa po oddelení vyvíja veľmi rozdielne. Zatiaľ čo Miško sa už preberá z umelého spánku, Markov stav je veľmi kritický.
 
Siamské sestričky Andrejka a
Zobraziť galériu (2)

Od Svätého Otca

Osud Marka a Miška zaujíma celé Slovensko. Mnoho ľudí sa za nich modlí a prajú im uzdravenie. Tí z okolia Bratislavy chodia aj do nemocnice, nosia im amulety a darčeky. „Som vďačná za ich podporu. Naposledy ma potešili medailóniky posvätené priamo Svätým Otcom. Zavesím ich ku krížikom nad postele mojich chlapcov,“ hovorí mama Marianna.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu