Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Kúpi Nemcsics stranu od Ruska?

Liberáli sa nerozišli v najlepšom, teraz však možno urobia obchod.
Liberáli sa nerozišli v najlepšom, teraz však možno urobia obchod.

BRATISLAVA - Na čele ANO by mal nahradiť Pavla Ruska odídenec z jeho strany a exminister hospodárstva Robert Nemcsics.

Obaja liberáli Novému Času potvrdili, že je to téma, ktorá je na stole. Zatiaľ sa len navzájom oťukávajú a o peniazoch sa nebavia. Nemcsics totiž chce Ruskovu alianciu zadarmo.

To, že hľadajú spoločnú reč, pripustili obaja aktéri. "Ešte som neopustil ANO, stále som predsedom. Rokovania s Nemcsicsom prebiehajú, ale zatiaľ sa nič nemení," tvrdí Pavol Rusko. Pripustil však, že "vytvára priestor pre iných a v tomto smere podniká kroky". Reagoval aj na špekulácie, že už si dohodujú cenu, za ktorú exminister Robert Nemcsics značku ANO od neho kúpi. "Strana sa nepredáva. Myslíte, že mu poviem, daj mi 20 miliónov a ja ti predám politickú stranu? To sa tak nerobí," dodal Rusko.

Nemcsics sa na to tiež nepozerá z obchodnej stránky. "Neviem, či v tomto stave je v ANO vôbec niečo na predaj. Ani náhodou by som to nekúpil," povedal. A čo ho teda na aliancii vôbec láka? "Má stabilný liberálny program, ale treba zmeniť metódy, akým sa uplatňuje." Práve Nemcsics sa v minulosti pre Nový Čas vyjadril, že vďaka jeho straníckemu exšéfovi "znie liberalizmus v ušiach ľudí ako nadávka". "Nemám krvavé oči voči nikomu, čo sa týka vyjadrení. Jazyk sa môže pošmyknúť, pre mňa sú dôležité skutky," myslí si Rusko. Práve Nemcsics podľa neho odišiel korektnejším spôsobom ako tí, ktorí stranu predali.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu