Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Videozáznam umelého potratu mieri na Ústavný súd

Kampaň proti potratom upozorňuje na interrupcie aj prostredníctvom šokujúceho videozáznamu.
Kampaň proti potratom upozorňuje na interrupcie aj prostredníctvom šokujúceho videozáznamu. (Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA - Ústavní sudcovia dnes dostanú videozáznam komunistami legalizovaného umelého potratu na DVD, ktoré im poslalo Centrum pre bioetickú reformu (CBR) spolu s listom zverejneným na www.pravonazivot.sk.

Agentúru SITA o tom informovala riaditeľka CBR Jana Tutková. Ústavný súd má do konca roka rozhodnúť, či možno robiť interrupcie do tretieho mesiaca tehotenstva bez udania dôvodu.

Tutková v liste sudcom tvrdí, že kým interrupcia berie život dieťaťu, tehotenstvo berie dočasne nejaké zo slobôd matky počas deviatich mesiacov. Keďže dieťaťu ide o viac - o život, základnejšie právo na život by malo byť uznané. V demokracii, keď sú práva dvoch ľudí v konflikte, zákon musí chrániť základnejšie právo, píše ďalej Tutková.

"Komunizmus upieral základné ľudské práva - na súkromný majetok či slobodu vierovyznania, ktoré sú dnes priznané každému. Súčasťou komunistického útoku na ľudské práva bolo aj odopretie práv človeku pred narodením, ktoré naďalej pretrváva v tragických číslach – 39 obetí denne. Obhajcovia tohto násilia sa skrývajú za masku obhajcov žien a šíria marxistickú ideológiu, ktorej sme sa pred 18 rokmi chceli zbaviť. Až keď Ústavný súd SR uzná právo na život počatého dieťaťa, môžeme hovoriť o páde komunizmu na Slovensku," tvrdí Tutková.

Človek v štádiu tretieho, druhého aj prvého trimestra prenatálneho vývoja je podľa ponovembrovej Ústavy SR hodný právnej ochrany, píše sa v materiáli. Najnovšie poznatky v genetike potvrdzujú, že ide o nového človeka od momentu vzniku prvej bunky človeka s novou DNA. V prvých dňoch života embrya dnes vedia určiť pohlavie a genetické predispozície dieťaťa.

Kampaň Právo na život vyzýva na všestrannú podporu tehotných žien zo strany okolia, aby nikdy nemuseli siahnuť po násilí potratu, ktorý zabíja dieťa. Komunistický zákon z roku 1957 ovplyvňuje ženy a ich okolie, aby zvažovali interrupciu ako legitímnu a etickú možnosť a nehľadali iné riešenia. Veľká časť verejnosti Slovenska však odmieta tolerovať toto násilie, dodáva Tutková.

Videozáznam umelého potratu

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu