Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Kašického úradník Vasko nie je žiadny chudák: Do práce cestuje lietadlom!

Šéf rezortu obrany František Kašický.
Šéf rezortu obrany František Kašický. (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA/KOŠICE - Žiadne preplnené vlaky či autobusy. Odvolaný šéf správy nehnuteľného majetku ministerstva obrany Vladimír Vasko chodí do Bratislavy na týždňovky.

Tak ako množstvo iných ľudí z východného Slovenska. Nový Čas však zistil, že na svoju prepravu využíva luxusnejší a najmä rýchlejší spôsob - lietadlo.

Dôležitému ministerskému úradníkovi sa stali osudnými predražené zákazky na upratovanie. Šéf rezortu František Kašický (Smer) tvrdí, že bez jeho vedomia rozhodol o tendroch takmer za 4 miliardy. Vaska síce odvolal, na ministerstve však zatiaľ zostáva. „O jeho ďalšej pozícii v rámci rezortu sa bude rozhodovať po ukončení vyšetrovania,“ vyhlásil Kašický.

Východniar Vasko na týždňovky do Bratislavy dochádza. A to letecky, čo nie je práve najlacnejšia záležitosť. Podľa našich informácií si nakúpil letenky až do júna. „V tom nie je problém, ja rád navštevujem Bratislavu. Žiadne problémy nie sú. Ak sa vyskytnú, tak sú na to, aby sa riešili,“ povedal Novému Času Vladimír Vasko. Priznal, že sám netuší, či zostane v rezorte.

Odíde so štedrou rentou

Vladimír Vasko je profesionálnym vojakom. To znamená, že v prípade odchodu z ozbrojených síl má nárok na výsluhový dôchodok. Podľa informácií Nového Času má nárok asi na 25-tisíc mesačne. Má totiž dôstojnícku hodnosť podplukovník.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu