Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Pezinčania zatiaľ zvíťazili: Výstavbu skládky pozastavia!

Proti skládke protestovali tisíce obyvateľov mesta.
Proti skládke protestovali tisíce obyvateľov mesta. (Zdroj: Nový Čas)

PEZINOK - V meste pod Malými Karpatmi si môžu na nejaký čas vydýchnuť! Ministerstvo životného prostredia má v najbližších dňoch pozastaviť možnosť vybudovať skládku neďaleko pezinského centra.

Predstavitelia Pezinka to považujú za dôležitý krok k zabráneniu vzniku nebezpečného areálu. Proti výstavbe skládky sa pred časom vzniesla vlna kritiky zo strany obyvateľov mesta.

"Verím, že rezort životného prostredia prijme v najbližších dňoch rozhodnutie, ktoré v tej lokalite znemožní začatie výstavby. A to až dovtedy, kým všetky sporné právne otázky nebudú vyriešené," povedal premiér Robert Fico. Predseda vlády pôvodné protesty aktivistov označoval za nátlak na vládu a vydieranie nominanta Smeru-SD Jána Mana. Ten je zároveň šéfom krajského stavebného úradu a skládku chcel vybudovať na pozemkoch svojho syna.

Odpad mal byť zhromažďovaný iba niekoľko stoviek metrov od obývanej časti mesta. Pezinčania tvrdili, že smetisko by vážne ohrozovalo ich zdravie. Predstavitelia vinohradníckeho mesta považujú súčasné Ficovo vyjadrenie za dôležitý krok k dosiahnutiu cieľa - zabráneniu vzniku skládky. "Veľmi nás to potešilo. Obyvatelia uvidia premiérovo vyhlásenie v regionálnej televízii a budú ho pokladať za záväzné," povedal pre Nový Čas primátor Pezinka Oliver Solga.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu