Huňatý cestovateľ: Mačka, ktorá miluje škatule, strávila skoro týždeň na cestách v balíku

2024-04-30 20:00:00 |   |    | 

Takmer týždeň strávila mačka Galeana na cestách v balíku, ktorý jej majitelia z amerického štátu Utah poslali späť do firmy Amazon v Kalifornii. Domáca šelma podľa jej majiteľky Carrie Clarkovej miluje škatule a nepozorovane skočila do veľkého balíka, ktorý potom jej majitelia zapečatili a odoslali do stovky kilometrov vzdialeného štátu. Galeanu oslobodil pracovník Amazonu a už je späť s rodinou, uviedla stanica BBC.



 

Keď Galeana tento mesiac zmizla zo svojho domova v Utahu, vyvolalo to rozsiahlu pátraciu akciu. Objavil ju až v Kalifornii pracovník spoločnosti zaoberajúcej sa internetovým predajom v jednom z vrátených balíkov, kde boli okrem omylom odoslaného zvieraťa aj pracovné topánky. Odniesol ju na veterinárnu stanicu, tam preverili mikročip zvieraťa, zistili kontakt na Clarkovú a ozvali sa jej.

"Spočiatku som jej (veterinárke) neverila a myslela som, že je to vtip," povedala americkej stanici KSL TV majiteľka Galeany. S manželom sa potom vypravila do viac ako 1600 kilometrov vzdialenej Kalifornie, aby si domáceho maznáčika odviezli späť domov. "Bolo to úžasné stretnutie. Galena sa okamžite prestala triasť a v mojom náručí sa uvoľnila," uviedla Clarková.

Pri veterinárnom vyšetrení sa ukázalo, že zdravotný stav mačky je napriek niekoľkým dňom stráveným na ceste v krabici bez jedla a vody dobrý. Našťastie pre ňu bol jeden zo spojov krabice otvorený, takže mohla dýchať, a vďaka dobrým poveternostným podmienkam nezmrzla ani sa neprehriala. Clarková v médiách vyzvala všetkých majiteľov domácich zvierat, aby svojich miláčikov čipovali a "trikrát" kontrolovali odosielané balíky.

 

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: ČTK / BBC

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Piatok, 17. máj. 2024. Meniny má Gizela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa