Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Havária slovenského autobusu v Rumunsku: 3 mŕtvi, 11 zranených

Nehoda autobusu so slovenskými turistami si vyžiadala tri obete. Zobraziť galériu (9)
Nehoda autobusu so slovenskými turistami si vyžiadala tri obete.

BUKUREŠŤ - Dvaja občania SR a poľský vodič zahynuli dnes krátko po polnoci pri havárii autobusu neďaleko rumunského mesta Giurgiu.

K nehode vozidla s poľskou štátnou poznávacou značkou KNT 6H88, ktorý mala prenajatý slovenská cestovná kancelária, došlo podľa hovorcu MZV SR Jána Škodu o 00.20 h. Obete rumunská polícia identifikovala. Ako TASR predtým informovala slovenská konzulka Mária Hanusová, v autobuse sa viezli slovenskí turisti a dvaja poľskí šoféri.

Nemecká tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na televíziu Realitatea TV uviedla, že autobus, smerujúci do Bulharska, zišiel z cesty a spadol do priekopy.

Podľa informácií, ktoré Bleskovky získali priamo z miesta nehody sa autobus v priekope prevrátil a niekoľko metrov sa šúchal po pravom boku. Cestujúci v autobuse potvrdili prvé dohady, že šofér pravdepodobne zaspal za volantom.

Podľa Jána Škodu pri havárii bolo zranených 11 slovenských občanov. Všetkých zranených previezli do nemocnice v Bukurešti, kde im bola poskytnutá prvá pomoc a absolvovali potrebné vyšetrenia. Deviati z nich, ktorí boli ľahšie zranení, v dopoludňajších hodinách opustili nemocnicu a odišli do Giurgiu pre svoje osobné veci. Odtiaľ ich v priebehu dňa spolu s ostatnými členmi zájazdu mali previezť náhradným autobusom do SR.

Hospitalizovaní zostali dvaja vážne zranení Slováci, ktorí súhlasili s chirurgickým ošetrením v bukureštskej nemocnici Bagdasar. Dĺžku hospitalizácie lekári odhadujú v prvom prípade na približne tri týždne, v druhom na niekoľko dní. Zastupiteľský úrad SR v Bukurešti je v nepretržitom kontakte s vyšetrujúcimi orgánmi rumunskej polície, s nemocnicou a slovenskou CK, ktorá zájazd organizovala. Na miesto nehody prišla slovenská konzulka.

Po nehode ich okradli!

Kým zranených turistov ošetrili v nemocnici, neznámi páchatelia autobus vykradli. Napriek prítomnosti polície na mieste nehody, zmizli z autobusu mobilné, telefóny, peniaze i oblečenie. Informovala o tom vo svojom hlavnom večernom spravodajstve televízia Markíza.

Pri Hriňovej sa zrútil autobus do rokliny, štyria ľudia zahynuli! >>

Viete viac informácií o nehode? Máte fotografie z mieste nešťastia? Napíšte nám na tip@novycas.sk</STRONG

Havária slovenského autobusu v
Zobraziť galériu (9)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu