Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Kauza týraného Ondríka: Chlapec sa musel sám rezať!

Sluchovo postihnutého chlapčeka matka surovo týrala. Zobraziť galériu (12)
Sluchovo postihnutého chlapčeka matka surovo týrala.

PRAHA - Internetový portál Blesk.cz priniesol ďalšie šokujúce odhalenia v kauze týraného Ondríka z Kuřimi. Podľa výpovedí osemročného Ondríka a desaťročného Jakuba boli chlapci týraní nielen svojou vlastnou matkou Klárou Mauerovou (33) a tetou Kateřinou Mauerovou (34). Na ich mučení sa mali podieľať ďalší traja ľudia.

Podľa psychologických posudkov a výpovedí oboch bratov je zrejmé, že deti donútili k tomu aby si sami ubližovali. "Mama mi priniesla nôž a kázala mi, aby som si sám rezal ruku," tvrdil Ondro a psychológom ukázal štyri jazvy na predlaktí. "V komore sa mi nepáčilo. Mamka mi tam nosila jedlo, niekedy ho hodila vedľa toho ocikaného. Kakance a čúrance som musel upratovať sám."

Deti mali týrať aj na chate skautského oddielu Mravenci neďaleko Brna. "Tá chata bola zo všetkého najhoršia, strašne to bolelo. Celý čas sme boli v klietkach. Aj Anička bola v klietke a mamka hovorila, že je to kvôli nám," spomína Jakub na koterce pre psov, do ktorých ich matka a teta strčili.

Ondro aj Jakub vypovedali, že im ubližoval aj muž. „Ten mužský hlas som počul pri bití alebo rezaní. Mal som na hlave vrece, končil pod krkom, kde som mal okolo krku omotaný povraz."
V máji 2007 otriasla verejnosťou správa o týranom Ondrovi z Kuřimi. Matka chlapca väznila v komore pod schodmi, zväzovala mu ruky lepiacou páskou, nedostával dostatok jedla a tekutín. "Niekedy mohol jesť len so zviazanými rukami. Potrebu vykonával do vedra,“ uviedol policajt Aleš Mergental.

Žena, ktorá študuje diaľkovo sociálnu pedagogiku, vyučovala svojho slabo počujúceho syna doma. Zakazovala mu stretávať sa s kamarátmi, ale dokonca i s dvomi súrodencami.

Prípad bol odhalený len náhodou. Jeden otec zo susedstva tyranky si pre bezpečnosť svojho dieťaťa zadovážil babyset, teda elektronickú súpravu na stráženie dieťaťa v jeho izbe. „Po inštalovaní kamery sa mi okrem obrazu našej izby ukazoval i desivý obraz akejsi pivnice, v ktorej bol nahý chlapček. Až neskôr mi došlo, že som sa naladil na frekvenciu niekoho iného,“ povedal sused, ktorý informoval políciu. Aj týraný chlapec mal totiž v komore kameru.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu