Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Grécko odovzdalo pochodeň francúzskym organizátorom olympijských hier 2024

(Zdroj: SITA)

ATEŃY - Grécko v piatok slávnostne odovzdalo olympijskú pochodeň organizátorom tohtoročných hier, ktoré sa budú konať v Paríži. Informuje agentúra DPA.

Stalo sa tak na štadióne Panathinaiko, teda na mieste, ktoré hostilo v roku 1896 prvé moderné OH. Počas slávnostného ceremoniálu zaznela pred 20-tisíc divákmi francúzska a grécka národná hymna, ktorú zaspievala grécka speváčka Nana Mouskouriová.

archívne video

Slávnostný podpis prihlášok Slovenska na Olympijské hry 2024 (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

"Z celého srdca Vám prajeme úspech pri organizácii 33. olympijských hier v Paríži," odkázal šéf Gréckeho olympijského výboru Spyros Capralos predsedovi francúzskeho organizačného výboru Tonymu Estanguetovi.

Olympijskú pochodeň slávnostne zapálili 16. apríla v antickej Olympii. Odtiaľ prešla štafetovo cestu po Grécku a prinesú ju do gréckeho prístavu v meste Pireus, skade v sobotu poputuje na palube francúzskej lode do mesta Marseille. Marseille má silné historické väzby na Grécko, nakoľko mesto bolo založené v dávnej minulosti ako grécka kolónia. Olympijské hry v Paríži sa budú konať od 26. júla do 11. augusta.

Viac o téme: PochodeňGréckoOlympijské hry
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu