Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Sestričky-sadistky v rukách polície

Zdravotné sestry, ktoré sa hrali s novorodencom ako s bábikou, obvinil prokurátor z ohrozovania života a zdravia dieťaťa. Zobraziť galériu (3)
Zdravotné sestry, ktoré sa hrali s novorodencom ako s bábikou, obvinil prokurátor z ohrozovania života a zdravia dieťaťa.

KATOVICE - „Človeku z toho chodia zimomriavky po chrbte! Tieto sestričky nesmú ďalej vykonávať svoje zamestnanie," hromžia lekári v celom Poľsku. Polícia vo štvrtok celý deň usilovne pátrala po dvoch ošetrovateľkách-sadistkách z Katovíc, ktoré sa zabávali týraním predčasne narodeného dieťaťa.

Jednu z nich, Beatu K., polícia zadržala vo štvrtok popoludní. Druhú, Karinu T., priviezli na políciu o niekoľko hodín neskôr. Prokurátor chce obidve obviniť z ohrozovania dieťaťa bezprostredným nebezpečenstvom straty zdravia alebo života. A za to hrozí päť rokov väzby.

Je to človek, nie bábika!
Krehké, nedostatočne vyvinuté deti, ktoré prišli na svet predčasne, musia mať prvotriednu opateru. Preto sú umiestňované na oddelení intenzívnej starostlivosti. Maličkých detičiek sa nemožno dotýkať, ani ich brať na ruky. Rodičia sa môžu dívať na svoje poklady len cez sklo inkubátora, aj keď veľmi túžia aspoň ich pohladkať po hlávke. A ošetrovateľky z Hornosliezskeho centra zdravia sa pritom s kilogramovým bezmocným tvorčekom hrali ako s bábou! Jedna z nich si dokonca vložila dieťa do vrecka svojho plášťa! Lekári z celého Poľska neskrývajú pobúrenie.

„Je to nepredstaviteľné," hovorí doktor Wlodmir Retka z Varšavy. „Za 25 rokov praxe som sa nikdy nestretol so situáciou, v ktorej by sa ošetrovateľky zahrávali so životom predčasne narodených detí. Máme také inkubátory, že nie je potrebné detí sa čo len dotknúť. Veď každé vybratie z inkubátora u predčasne narodeného dieťaťa spôsobuje rýchlu stratu tepla!"

Šokovaní susedia
V malom mestečku, v ktorom žije ošetrovateľka Beata K., to už dva dni vrie. Ľudia si vytrhávajú z rúk noviny. Otrasná zábava, akú si usporiadali počas nočnej služby dve sestričky, je témou číslo jeden. „Bol to šok. Nikto nečakal, že žena, ktorá je sama matkou, je schopná takýmto spôsobom sa zahrávať s dieťaťom inej ženy," neskrýva rozčúlenie suseda ošetrovateľky Eliza Barnsová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu