Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Lipovec: Na maškrtného macka sa chodí pozerať celá dedina

Macko sa postavil na zadné laby a niekoľko sekúnd opätoval pohľad divákov. Zobraziť galériu (3)
Macko sa postavil na zadné laby a niekoľko sekúnd opätoval pohľad divákov.

LIPOVEC - Dedinku Lipovec pri Martine si mimoriadne obľúbil asi dvojročný medvedík. Chodí sa tam špacírovať a maškrtiť, keď sa mu zažiada. Pre turistov je vítanou atrakciou, no niektorým dedinčanom naháňa strach. Nezbedného macka zrejme čaká odchyt.

Malý medvedík, ktorý sa obcou túla už niekoľko dní, zatiaľ nenarobil veľké škody. Pod mostom pri hlavnej ceste sa objavil už trikrát. „Bol vystresovaný, vyhrabával si korienky a vyzeral dosť hladný. Strach z ľudí však rozhodne nemal. Bola sa naňho pozrieť pomaly celá dedina a on sa predvádzal. "Medveďa som z takejto blízkosti videl prvýkrát,“ povedal nám obyvateľ Lipovca Tibor Kuka (47), ktorý dodal, že poľovníci medveďovi ponúkali piškóty a ten si maškrtu bez problémov zobral.

Vždy, keď sa medvedík objaví, je na nohách doslova celá dedina. „Je to pekné, ale na druhej strane mám strach o svoje deti,“ hovorí Mária (38). Lipovecký medveď, ako ho niektorí obyvatelia nazvali, sa raz rozhodol usalašiť na aute. „Sadol si na kapotu, ale vôbec ju nepreliačil,“ prezradil nám Jozef (33), ktorý medveďa odplašil tým, že naštartoval auto a rozsvietil svetlá. Medvedík sa dokonca objavil aj vo dvore rodinného domu, pričom sa vôbec nebál psov. Pojedol im kosti a odišiel.

Nezbedný dvojročný macko to má zrejme zrátané. Ochranári ho chcú odchytiť a vypustiť do voľnej prírody v inej lokalite. Šanca, že by mu našli miesto v nejakej zoologickej záhrade, je nulová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu