Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Žena žije od detstva s 26 ihlami v tele

PEKING – Dvadsaťdeväťročná Číňanka žije odmalička s 26 ihlami v tele. Tie jej podľa lekárov zrejme do tela nabodali starí rodičia, aby zomrela. V Číne, kde môžu mať rodičia väčšinou iba jedno dieťa, má väčšiu hodnotu chlapec.

Luo Cuifen žila s oceľovými ihlami v pomerne veľkom súlade, aj keď jej ihly putovali telom a prebodli jej niektoré životne dôležité orgány. Lekársku pomoc vyhľadala mladá žena že vtedy, keď začala močiť krv.

Röntgen odhalil, že má obličku prepichnutú ihlou, a že má v tele ďalších 25 oceľových predmetov. Lekári sa pripravují na operáciu, pri ktorej sa pokúsia odstrániť z tela čo najviac ihiel. Ihly sa zabodli do pľúc, pečene, močového mechúra, čriev a obličiek, čo spôsobí pri operácii veľké komplikácie. Ďalšie ihly sú v hlave, krku a ramene. Niektoré sú nebezpečne blízko dôležitých tepien. Ihla zabodnutá v mozgu sa rozpadla na tri časti.

„Podozriví sú starí rodičia, pretože chceli chlapca, ale keďže obaja zomreli, nedá sa im to dokázať,“ uvádza tlač z provincie Yunnan. Podľa Luovej dve ihly jej z tela odstránili lekári už v detstve, ale keďže potom nemala žiadne zdravotné komplikácie, doktorom sa vyhýbala.

Na operáciu bude dohliadať 16-členný lekársky tím, niektorí lekári priletia až z Kanady. „Odstránenie ihiel bude náročné, ale keby sme ju neoperovali, jej život by bol vážne ohrozený,“ tvrdí ošetrujúci lekár.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu