Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Test: Ste alkoholik?

(Zdroj: Shutterstock)

BRATISLAVA - Idem len na jedno-dve... Poznáte to! Kamaráti vás zavolajú do podniku na partičku kariet, inokedy na hokej a vy si popri tom lahodne uchlipkávate zo svojho nápoja. No málokedy sa to skončí pri takomto počte. Avšak pozor! Príležitostné popíjanie môže mať veľmi nepríjemné následky - alkoholizmus. Podľa odborníkov mu nepodliehajú len dospelí, ale už aj deti. Otestujete sa s Novým Časom, ako na tom ste!

Na Slovensku je alkohol najrozšírenejšou drogou. Počet chronických alkoholikov stále stúpa a to aj medzi ženami. K príležitostnej konzumácii alkoholu sa priznáva až 75 percent populácie a 5,8 percenta mužov a 0,6 percenta žien má, podľa prieskumu Štátneho zdravotného ústavu v Liptovskom Mikuláši, sklony k alkoholizmu.

Následkom môže byť poškodenie zdravia. Alkohol zasahuje najmä pečeň a tráviaci trakt, môže spôsobovať aj poruchy srdcovocievneho a nervového systému. U väčšiny alkoholikov trvá dosť dlho, kým sa objavia príznaky, čo je niekedy až niekoľko rokov. Dochádza tiež k tomu, že alkoholici sa dostávajú na okraj spoločnosti a strácajú väzby na svoje okolie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu