Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Zabudnite na oplzlé reči: Vedci odhalili, že kľúčom k perfektnému sexu je... Praktizujete to aj vy?

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MISSOURI – Každý má pri milovaní rád niečo iné. Kým niektorí si potrpia na hlasné stony, iní uprednostňujú intenzívnu komunikáciu počas aktu. Výskumníci zistili, čo je kľúčom k najlepšiemu sexu. Žiadne oplzlé reči to však nie sú.

Podľa novej štúdie je neverbálna komunikácia počas sexu kľúčom k tomu, aby ste zabránili narušeniu intimity. Tím vedený vedcami zo Štátnej univerzity v Missouri uskutočnil rozhovory so 78 účastníkmi vo veku 18 až 69 rokov, ktorí boli rôzneho pohlavia a sexuálnej orientácie. Analýza ich odpovedí odhalila, že efektívna komunikácia počas sexuálnych aktivít bola významne ovplyvnená úrovňou dôvery a pohodlia, ktoré pociťovali s partnerom. Komunikácia, ktorá podľa väčšiny zúčastnených umocnila zážitok, bola prevažne neverbálna. Mnohí účastníci uviedli, že pohyby tela, výrazy tváre a iné fyzické reakcie boli vhodnejšie, pretože menej rušili priebeh a intimitu stretnutia.

Zabudnite na oplzlé reči:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Výskumníci tiež zistili, že najmä ženy sa často zdržiavali úprimného rozprávania o tom, ako sú spokojné, aby nezranili pocity svojho mužského partnera. V časopise Archives of Sexual Behaviour tím uviedol: „Tieto zistenia majú vplyv na sexuálne potešenie a na to, ako komunikácia počas sexuálnej aktivity pomáha uľahčiť jej priebeh.“ Zistenia môžu pomôcť vysvetliť, prečo sa dlhodobé vzťahy spájajú s väčším počtom orgazmov. Je to vďaka väčšiemu komfortu pri komunikácii. Výskumníci dodali: „Predchádzajúca štúdia naznačila, že zvuky, ktoré môže žena v posteli vydávať, nemusia nevyhnutne zodpovedať jej orgazmu.“

Výskumníci požiadali ženy, aby vyplnili dotazník o svojom sexuálnom správaní, ktorý obsahoval podrobnosti o tom, ako dosiahli vyvrcholenie a v ktorom momente sa častejšie vyjadrovali hlasným zvukom. Zatiaľ čo väčšina opýtaných žien uviedla, že orgazmus dosiahli počas predohry, väčšina priznala, že najčastejšie vokalizovali svoje potešenie počas vyvrcholenia partnera. Výskumníci z University of Central Lancashire uviedli, že dôvodom tohto rozdielu môže byť to, že ženy manipulujú správanie mužov vo svoj prospech.

Viac o téme: VýskumSexOrgazmusIntimita
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu