Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Stráca Jojka súdnosť? Ukáže cisársky rez!

Erika Barkolová Zobraziť galériu (2)
Erika Barkolová

BRATISLAVA - Zdá sa, že televízia JOJ chce informovať naozaj o všetkom a veľmi dôkladne. A to aj za cenu hrozby mastnej pokuty! Dnes v nočnej relácii Črepiny s hviezdičkou, ktorú moderuje Erika Barkolová (30), odvysiela pôrod cisárskym rezom.

Bez rastrovania a prikrášľovania - od začiatku do konca. Divák tak uvidí nepríjemné a pomerne surové zábery. Slabšími náturami však môžu tieto krvavé scény poriadne zamávať. Čo hrozí televízii za takéto zábery?

Diváci Črepín s hviezdičkou už museli stráviť mužskú obriezku či sterilizáciu muža. Teraz Jojka vytiahla cisársky rez. Pôrod, ktorý je pre ženu osobná a intímna záležitosť, však nie je estetická a bezbolestná záležitosť. Mladá mamička z Bratislavy svoj pôrod cisárskym rezom nechala nakrútiť pre TV JOJ a dnes sa táto reportáž objaví v Črepinách s hviezdičkou. A to najskôr v reálnom čase, a potom aj v spomalených záberoch. „Mamička mala cisársky rez plánovaný. Súhlasila s nakrútením a následným odvysielaním tak, ako to naozaj prebehlo,“ vysvetľuje moderátorka Erika Barkolová, ktorá bola pri mladej Bratislavčanke počas celého pôrodu.

„Bola pri vedomí a predtým aj potom nám poskytla rozhovor a bola nesmierne šťastná,“ prezrádza Barkolová, ktorej sa neraz počas príchodu dieťatka na svet tisli slzy do očí. Jej kolegyňa zo štábu sa dokonca pri pôrode rozplakala. „Táto mamička o svoje prvé dieťatko prišla a jej dcérka Eliška je vytúžená,“ prezradila moderátorka šokujúcej relácie. Dievčatko prišlo pred kamerami na svet 4. marca v bratislavskej ružinovskej nemocnici.

„Narodenie dieťaťa je tou najkrajšou vecou na svete. Erike a jej kolegom sa túto tému podarilo spracovať realisticky, ale zároveň s citom,“ vyjadrila sa hovorkyňa TV Joj Tatiana Tóthová. Eliška prišla na svet na prvý pohľad možno brutálnym spôsobom, no ten je v skutočnosti pre mnohé ženy jedinou možnosťou stať sa matkou.


Príchod dieťaťa na svet klasickým spôsobom i cisárskym rezom nie je estetická záležitosť.

Stráca Jojka súdnosť? Ukáže
Zobraziť galériu (2)


„Kým maličkú vybrali, trvalo to asi 5 až 10 minút,“ hovorí moderátorka, ktorá je sama mamou dvoch dcér. Pôrod, aj keď komplikovaný, patrí k životu, je však nutné takéto šokujúce zábery „naplno“ odvysielať na obrazovke? „Priznávam, sú to reálne, nie najkrajšie zábery a na mnohých možno pôsobia ako surová vec, ale pre ženu je to ten najkrajší moment,“ obhajuje Barkolová realistickú reportáž.

Čo na to Rada pre vysielanie a retransmisiu:

„Rada pre vysielanie a retransmisiu je na to, aby dodatočne posúdila už odvysielané príspevky. Ak je to v súlade s etickými normami, je to odvysielané po 22. hodine a neporušuje sa tým ľudská dôstojnosť, tak nemôžeme mať námietky,“ povedala predsedníčka Rady pre vysielanie a retransmisiu Valéria Agócs a dodala: „Ochrana ľudskej dôstojnosti je na poprednom mieste v činnosti Rady.“ Ak Rada uzná odvysielanú reportáž ako porušovanie ľudskej dôstojnosti, môže televízia dostať pokutu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu