Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

V Martine sa začal festival profesionálnych divadiel

Na festivale by nemal chýbať ani legendárny Stanislav Štepka
Na festivale by nemal chýbať ani legendárny Stanislav Štepka

MARTIN - Centrom slovenského divadelníctva sa od dnešného dňa do pondelka stal Martin. Návštevníci festivalu Dotyky a spojenia uvidia počas piatich dní približne tri desiatky predstavení z repertoáru profesionálnych divadelných súborov z Bratislavy, Zvolena, Banskej Bystrice, Martina, Komárna alebo Prešova.

Na divadelnej prehliadke by nemali chýbať umelci ako napríklad Martin Huba, Eva Krížiková, Dušan Jamrich, Stanislav Štepka či Miroslav Noga. "Festival Dotyky a spojenia je výberový nesúťažný festival, ktorý prezentuje aktuálnu tvorbu profesionálnych divadiel na Slovensku. Festival nemá vopred stanovenú tému. Jeho ambíciou je vyhľadávať a prezentovať najzaujímavejšie divadelné produkcie aktuálnej sezóny," uviedol riaditeľ festivalu Róbert Mankovecký.

Lákadlom prehliadky by mala byť napríklad hra Popol a vášeň, ktorú ponúkne činohra Slovenského národného divadla. Návštevníci uvidia aj Radošinské naivné divadlo, Divadlo Astorka Korzo ´90, žilinské bábkové divadlo či Divadlo Alexandra Duchnoviča z Prešova. Domáce Slovenské komorné divadlo sa predstaví s hrou Predtým/Potom. Okrem divadelných priestorov sa bude hrať aj v kine alebo pod holým nebom.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu