Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Wizz Air do Bratislavy nepríde

Lietadlo spoločnosti Wizz Air
Lietadlo spoločnosti Wizz Air

BRATISLAVA - Náhrada za skrachovanú SkyEurope sa odkladá. Z Bratislavy odchádzajú maďarské aerolínie Wizz Air. Nedohodli sa s letiskom.

Maďarská nízkonákladovka prevádzkuje z Bratislavy len lety do Ríma. Od 11. januára ich zastaví.

"Sme sklamaní, že sme neboli schopní dosiahnuť dohodu o obchodných podmienkach s letiskom Bratislava," povedal výkonný viceprezident aerolínií John Stephenson.

Člen predstavenstva letiskovej spoločnosti v Bratislave Radek Zábranský novinárom povedal, že rokovanie s Wizz Airom nestroskotalo pre spory v oblasti financií. Maďarská firma však údajne chcela uzavrieť zmluvu s letiskom podľa britského a nie slovenského práva, od letiska tiež žiadala neštandardnú zodpovednosť za svoje lietadlá. Navyše sa nebola ochotná zaručiť za požadovaný počet cestujúcich alebo letov z Bratislavy, dodal člen vedenia bratislavského letiska.

Wizz Air vstúpili na slovenský trh v septembri. Spoločnosť je najväčšou nízkonákladovou leteckou spoločnosťou v strednej a východnej Európe. Po krachu nízkonákladovej leteckej spoločnosti SkyEurope Airlines sa špekulovalo, že by ho mohol nahradiť aj Wizz Air. Najviac cestujúcich z hlavného mesta využíva v súčasnosti spojenia írskej spoločnosti Ryanair. Tá by chcela rozšíriť ponuku letov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu