Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Diaľničná spoločnosť po tretí raz vypísala súťaž na mýto

BRATISLAVA - Národná diaľničná spoločnosť (NDS) vyhlásila v poradí už tretí tender na vybudovanie systému elektronického mýta. Oznam o súťaži dnes zverejnil Úradný vestník Európskej únie. Predošlé súťaže v hodnote 20 miliárd korún bez dane z pridanej hodnoty spoločnosť zrušila.

Lehota pre predkladanie ponúk alebo žiadostí o účasť vyprší 2. novembra ráno. NDS, ktorá prevádzkuje slovenské diaľnice a rýchlostné cesty, by mala osloviť vybraných záujemcov do 23. novembra. Otváranie obálok sa má predbežne uskutočniť 18. januára 2008. Mýto by mali na Slovensku platiť kamióny a autobusy od januára 2009.

NDS minulý týždeň oznámila, že stiahne už po druhýkrát vypísanú súťaž na mýto. V podkladoch, ktoré odoslala európskym inštitúciám a do vestníka Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO), sa totiž nezhodoval termín, do ktorého mohli záujemcovia o zákazku doručiť NDS žiadosť o vysvetlenie podmienok účasti. Vyhlásenie nového tendra sa pôvodne očakávalo už v utorok.

Prvú súťaž na dodávku mýtneho systému spoločnosť zrušila v auguste pre veľký počet záujemcov, do tendra sa vtedy prihlásilo až 55 firiem.

Elektronické mýto majú platiť autobusy a nákladné autá s hmotnosťou nad 3,5 tony za jazdu po diaľniciach, rýchlostných cestách a vybraných súbežných komunikáciách. Celkovo by malo byť od roku 2009 spoplatnených približne 2400 kilometrov ciest.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu