Turistické a cestovateľské informácie

Z Bratislavy rovno do Karibiku aj na Maurícius: Cestovné kancelárie predstavili zaujímavé novinky

2024-05-14 12:00:00 |

Obyvatelia Slovenska plánujú dovolenku najmä pri mori, pričom si ako svoju cieľovú destináciu plánujú zvoliť Chorvátsko. Čoraz väčšej obľúbenosti sa však tešia aj exotické destinácie, ktoré sú vďaka ponukám cestovných kancelárií omnoho dostupnejšie než v minulosti. Pozreli sme sa na tie najzaujímavejšie.

Viac článkov

Baleárske ostrovy chcú naprávať turistov: Za pivo na pláži pokuta v hodnote dovolenky

Baleárske ostrovy chcú naprávať
2024-05-12 10:45:00

Regionálna vláda Baleárskych ostrovov zakázala nočný predaj alkoholu a sprísnila jeho konzumáciu na turisticky najviac vyhľadávaných miestach na španielskych ostrovoch Malorka a Ibiza. Nové opatrenia sú súčasťou úsilia obmedziť nadmerné množstvo turistov. viac »

Dvaja horolezci prekonali rekordy: Šerpa sa na vrchol Mount Everestu postavil už dvadsiaty ôsmykrát

Šerpa Kami Rita
2024-05-12 08:45:00

Nepálsky Šerpa Kami Rita dnes zdolal dvadsiaty ôsmykrát Mount Everest a prekonal tak opäť svetový rekord, svoj vlastný. Rekord prekonal aj Brit Kenton Cool, ktorý má na konte najviac výstupov medzi zahraničnými horolezcami a ktorý dnes stál na najvyššej hore sveta osemnásty raz. Informovala o tom dnes agentúra Reuters. viac »

OBRAZOM: Istanbulský chrám svätého Spasiteľa v Chóre sa znovu otvoril ako mešita

OBRAZOM: Istanbulský chrám svätého
2024-05-12 08:30:00

Prví moslimskí veriaci sa v Istanbule pomodlili v bývalom chráme svätého Spasiteľa v Chóre, ktorý sa v pondelok po štyroch rokoch rekonštrukcie znovu otvoril ako mešita. V uplynulých desaťročiach kostol slúžil ako múzeum, informovala agentúra AFP. viac »

Strašný objav colníkov: V kufri slovenského auta sa tlačilo 30 šteniat v zúboženom stave (FOTO)

Strašný objav colníkov: V
2024-05-10 10:00:00

Tridsať šteniat objavili colníci pri náhodnej kontrole osobného vozidla so slovenskou poznávacou značkou v rakúskej spolkovej krajine Korutánsko. Muž predložil falšované očkovacie preukazy zvierat, ktoré boli na transport ešte veľmi mladé, informuje dnes agentúra APA. viac »

Ďalší problém Boeingu: Stroj pristál bez vysunutej prednej časti podvozku, pilot vyliezol cez okno

Ďalší problém Boeingu: Stroj
2024-05-09 11:30:00

Nákladné lietadlo Boeing 767 včera pristálo na letisku v Istanbule bez vysunutej prednej časti podvozku. Nikomu sa nič nestalo, nehodu ale vyšetruje turecké ministerstvo dopravy, informovala agentúra Reuters. viac »

Talianske Miláno zakázalo nočný predaj jedla v uliciach, týka sa aj zmrzliny

Dieťa si pochutnáva na
2024-05-04 20:00:00

Vedenie Milána na severe Talianska v snahe umierniť nočný život v meste zakázalo počas leta predaj jedla a nápojov po polnoci. Pre pouličné stánky radnica stanovila zatváraciu hodinu dokonca na 20.00. Zákaz sa vzťahuje aj na typicky taliansku pochúťku - zmrzlinu, čo u verejnosti vyvolalo rozhorčenie, napísala agentúra APA. Zákaz má platiť od 17. mája do 4. novembra. viac »

Päť nahých tiel bez dlaní a nôh: Göringov dom vo Vlčom brlohu odhalil desivé tajomstvo

Päť nahých tiel bez
2024-05-03 21:00:00

V komplexe Vlčí brloh v poľskej Gierloži v dome využívanom počas druhej svetovej vojny ríšskym maršalom Hermannom Göringom, bádatelia objavili pozostatky piatich ľudí. Podľa agentúry PAP o tom informovala gdanská nadácia Latebra, ktorá má povolenie na prieskum v areáli niekdajšieho hlavného stanu nacistického diktátora Adolfa Hitlera v bývalom Východnom Prusku. viac »

Vzácny atlét sa vracia domov: Súd potvrdil právo Talianska na antickú sochu z Gettyho múzea

Vzácny atlét sa vracia
2024-05-03 16:00:00

Európsky súd pre ľudské práva v Štrasburgu (ECHR) vo štvrtok potvrdil právo Talianska zabaviť cennú grécku sochu z Múzea J. Paula Gettyho v Kalifornii. Zamietol tým odvolanie amerického múzea proti rozhodnutiu talianskeho najvyššieho súdu z roku 2018 a rozhodol, že Taliansko má právo snažiť sa získať späť dôležitú súčasť svojho kultúrneho dedičstva, informovala agentúra AP. viac »

Koniec výhľadom na Fudži: Japonské úrady kvôli zahraničným turistom osadia obrovskú bariéru

Koniec výhľadom na Fudži:
2024-05-03 08:00:00

Japonské úrady sa chystajú osadiť obrovskú čiernu bariéru, ktorá bude brániť v populárnom výhľade na ikonickú horu Fudži. Na takýto krok ich podnietili davy nevychovaných zahraničných turistov, píše TASR podľa správy agentúry AFP. viac »

Kalifornský súd dal štyri roky väzenia kapitánovi lode: O život na nej prišlo 34 ľudí

Kalifornský súd dal štyri
2024-05-03 07:30:00

Americký súd poslal na štyri roky do väzenia kapitána lode, pri požiari ktorej zahynulo v roku 2019 pri brehoch štátu Kalifornia 34 ľudí. Informovali o tom vo štvrtok agentúry AP a Reuters. Najhoršie námorné nešťastie v nedávnej americkej histórii viedlo k zmenám niektorých predpisov a rade právnych sporov, napísala AP. viac »


<< Predchádzajúci 1 2 3 4 5 Nasledujúci >>
Streda, 15. máj. 2024. Meniny má Žofia, Sofia.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa