Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Vrahovia podnikateľa Kubašiaka stále unikajú policajtom

ILUSTRAČNÉ FOTO Zobraziť galériu (2)
ILUSTRAČNÉ FOTO

BRATISLAVA - Polícia začala rozsiahlu pátraciu akciu po troch mužoch, ktorý v utorok večer zavraždili v horehronskej obci Polomka známeho podnikateľa s pohonnými látkami Jána Kubašiaka.

Vrahovia pri úteku dvakrát premohli policajtov, jedného z nich vážne zranili. Kubašiaka médiá spájajú s údajným šéfom banskobystrického podsvetia Mikulášom Černákom. Polícia zatiaľ oficiálne meno obete nepotvrdila. "Po páchateľoch polícia intenzívne pátra," uviedol policajný hovorca Martin Korch. Mŕtveho podnikateľa aj vrahov našli policajti v Kubašiakovom dome v Polomke, keď ich v utorok večer privolali. Páchateľov sa však nepodarilo zadržať, miesto toho pri následnej naháňačke gangstri postrelili policajta z inej hliadky. "Jeho stav je stabilizovaný," doplnil hovorca.

Podľa slovenských médií sa vražda odohrala pred očami podnikateľovej rodiny, dokonca aj sedemročnej dcéry. Traja neznámi muži údajne vtrhli v kuklách do obývačky, kde sedel Kubašiak spolu s rodinou a návštevou. Podnikateľa trafili rovno do hlavy. Korch potvrdil, že privolanú policajnú hliadku potom páchatelia premohli a spútali. Vrahovia ich oklamali tak, že sa predstavili ako policajti. Jednému z policajtov sa však podarilo oslobodiť a zavolať posily, dodal hovorca.

"Ďalšia policajná hliadka prenasledovala unikajúcich páchateľov. Pri prenasledovaní použili policajti i strelné zbrane, pretože unikajúci páchatelia po hliadke strieľali," doplnil Korch. Policajtom sa podarilo auto s páchateľmi zastaviť, vrahovia však pri zásahu postrelili policajta a znovu ušli.

Polícia podľa médií uzatvorila na celom Horehroní a v Banskej Bystrici cesty a kontrolovala autá. Auto, na ktorom ušli vrahovia, našli odstavené na ceste pred Breznom. "Policajní špecialisti potom vo vozidle páchateľov našli väčšie množstvo plastickej trhaviny ako napríklad Semtex, zápalnice, roznecovače, trecie zapalovače a ďalší podobný pyrotechnický materiál," dodal Korch.

Podľa TA3 nie je vylúčené, že tento prípad má niečo spoločné s vraždou dvoch mužov, ktorých koncom augusta našli zhorených na horskom priechode Šturec. Jeden z nich bol Černákov priateľ Ondrej Ambróz. Černáka obvinili z niekoľkých vrážd, v súčasnosti je vo väzbe.


Viete viac? Napíšte nám, pretože my kupujeme Vaše tipy!
Vrahovia podnikateľa Kubašiaka stále
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu