Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Špeciálny súd v stredu vynesie rozsudok nad Frunim

Vladimír Fruni
Vladimír Fruni

BRATISLAVA - Rozsudky nad bývalými majiteľmi skrachovaných nebankových spoločností BMG a Horizont Vladimírom Frunim a jeho spoločníkmi vynesie Špeciálny súd v stredu.

Najvyšší súd dnes totiž zamietol námietky obžalovaných voči zaujatosti Špeciálneho súdu. ČTK to povedala vedúca kancelárie predsedu Najvyššieho súdu Eva Rupcová. Rozhodnutie o námietkach bolo posledným dôvodom, ktorý oddialil vynesenie rozsudkov. Obžalovaným hrozí až 12-ročné väzenie.

Po zamietnutí námietok obžalovaných a ich advokátov už nič nebráni vyneseniu rozsudkov, povedala ČTK hovorkyňa Špeciálneho súdu Katarína Kudjáková.

Bývalých manažérov nebankových spoločností Fruniho a Mariána Šebeščáka zatkla polícia začiatkom marca 2002 v Chorvátsku. Mesiac pred tým krach Horizontu a BMG pripravil takmer 170.000 klientov spolu o 14,45 miliardy korún. Okrem Fruniho a Šebeščáka sú v kauze obžalovaní aj ďalší. Spolumajiteľ Horizontu František Matik sa však ukrýva v zahraničí a obžalovaná je aj bývalá ekonomická riaditeľka Anna Molčanová.

V decembri minulého roka zazneli v procese, ktorý sa pred Špeciálnym súdom v Pezinku začal na konci roku 2005, záverečné reči. Prokurátor obžalovaných obvinil z organizovania pyramídovej hry. Za podvod, pri ktorom sa spôsobí veľká škoda, možno uložiť trest väzenia päť až dvanásť rokov. Pre Fruniho a Matika žiadal prokurátor trest v hornej hranici sadzby; pre Šebeščáka a Molčanovú trest v hornej polovici sadzby.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu