Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Šok: Ich otec je už v base!

Rozlúčka s otcom ešte z 26. januára, keď mal Viktor Pollák odísť do väzenia. Zobraziť galériu (3)
Rozlúčka s otcom ešte z 26. januára, keď mal Viktor Pollák odísť do väzenia.

PLEŠIVEC - Nik nečakal taký rýchly zvrat udalostí. Päť detí sa ani nestihlo rozlúčiť s otcom Viktorom Pollákom (33) z Plešivca.

Vdovca včera ráno policajná hliadka odviedla priamo z ulice do väzenia v Košiciach. Deti sa šokujúcu správu dozvedeli od krstnej mamy Marty Pollákovej (54). V byte sa najprv rozhostilo ticho, a potom plač za milovaným ockom, ktorého neuvidia minimálne 2 roky.

„Tešili sme sa na dnešnú oslavu Táničkiných menín a chceli sme sa ockovi pochváliť vysvedčením,“ plakali včera Viktor (14), Mária (13), Táňa (11), Martin (9) a Viktória (7), keď sa dozvedeli krutú správu. Spoločne ešte plánovali navštíviť hrob mamičky v Rozhanovciach.

„Zbehlo sa to všetko tak rýchlo! Viktor ma išiel predstaviť učiteľkám a riaditeľovi školy, ešte sme stihli navštíviť aj detskú lekárku. Cestou na poštu nás však zastavilo policajné auto. Zobrali nás na policajnú stanicu a potom Viktor išiel domov, aby si zobral osobné veci,“ uviedla Marta Polláková. Tej len v stredu rožňavský okresný súd priklepol do náhradnej osobnej starostlivosti všetkých päť detí jej krstného syna.

Podľa iného rozhodnutia tamojšieho súdu sa po tomto verdikte mal Viktor Pollák sám prihlásiť na nástup trestu. Termín 5. február bol hraničný. „Mal tak urobiť dobrovoľne ihneď, ako bolo právoplatné rozhodnutie o zverení detí. K tomu došlo v stredu,“ uviedol hovorca okresného súdu v Rožňave Ján Gallo. Keďže tak vdovec nespravil, zasiahla polícia.

Martu Pollákovú mrzí, že nestihli vybaviť všetky potrebné veci: „Mali sme ísť na poštu, vyriešiť aj rodinné a sirotské dávky. Už sa mi síce ozvali zo sociálky, tak dúfam, že neostaneme s deťmi bez peňazí. Viktor ešte chcel v pondelok ráno prebrať dávky na pošte a až tak odísť do väzenia.“

CHCETE POMÔCŤ?

Ak chcete piatim súrodencom uľahčiť ťažké mesiace bez otca, môžete im pomôcť prostredníctvom Nového Času. Volajte na číslo 055/623 43 70, alebo mailujte na adresu kosice@novycas.sk.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu