Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Poslankyňa Ľudmila Mušková: Múza z parlamentu

Poslankyňa Ľudmila Mušková Zobraziť galériu (3)
Poslankyňa Ľudmila Mušková

BRATISLAVA/KYSUCKÉ NOVÉ MESTO - Jednou z najkrajších poslankýň v slovenskom parlamente je nenápadná Ľudmila Mušková z HZDS.

Veď v roku 1969 bojovala o titul československej kráľovnej krásy. Skončila vtedy síce piata, ale stala sa celoživotnou umeleckou múzou pre svojho manžela - akademického maliara Pavla Mušku. Umelcovou múzou je už neuveriteľných 35 rokov a je na to patrične hrdá. Spoznali sa ešte na strednej škole, kde sedeli spolu v lavici. Dnes jej rôznorodé portréty zdobia manželovu galériu. „To on ma dokopal do súťaže krásy,“ prezradila táto bývalá učiteľka, ktorá je Mečiarovou poslankyňou už od roku 2002.

Na boj o titul československej missky by najradšej zabudla. V tom čase totiž okolo toho bolo vraj až priveľké haló, dnes si na to spomenie málokto. „Bolo to niečo nevídané u nás na Kysuciach. Vtedy sa missky hľadali po rodinách. Vybrali nás obe s mladšou sestrou. Nakoniec som súťažila len ja. Ako 20-ročná som sa ocitla vo finále a vo veľkom svete rovno v karlovarskom Grandhoteli Pup,“ spomína.

V tom istom roku súťaž Miss Československa stopli, lebo vtedajšia víťazka - Slovenka, po účasti na Miss World zostala v zahraničí. Tradícia sa obnovila až po roku 1989. „Keby som sa mala opäť rozhodnúť, tak by som do takejto súťaže nešla. Radšej by som zostala len múzou,“ uzaviera poslankyňa, za ktorou sa aj dnes otočí nejeden poslanec.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu