Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Nikolka, ktorú na ulici dobil mladík, zomrela

Malá Nikolka dnes zomrela.
Malá Nikolka dnes zomrela. (Zdroj: Nový Čas)

KOŠICE - Nikolka (11), ktorá bola hospitalizovaná v košickej nemocnici po brutálnom útoku 26-ročného mladíka, dnes ráno zomrela. Malá Nikolka podľahla ťažkým zraneniam mozgu.

ČTK to potvrdil Juraj Bazár z Detskej fakultnej nemocnice v Košiciach. Útočník školáčku údajne surovo zbil v pivnici obytného domu, polícia ju v bezvedomí objavila až na druhý deň ráno. Muža obvinili z obzvlášť závažného zločinu pokusu znásilnenia, za čo mu hrozí 25 rokov vo väzení.

Nikolkin brat Peter (20) bol so sestrou v osudný deň vonku. „Spolu s kamarátmi som sedel na lavičke pred blokom a čakal na sestru, ktorá za rohom s dievčatami preskakovala cez gumu. Oslovil nás neznámy muž, s ktorým sme si na ulici spoločne dali asi po dve deci vínka. Keď prišla Nikolka, opýtal sa jej, koľko má rokov. Nechcel veriť, že len 11, lebo si myslel, že až 17,“ opísal nám situáciu pred brutálnou bitkou.

Ladislav krátko po zoznámení sa s novými kamarátmi telefonoval so svojou ženou a presvedčil Nikolku, aby si od nich vzala oblečenie zo sekáča. „Chcel jej ho darovať. Tvrdil, že jej len ide ukázať, kde býva, aby za ním na druhý deň mohla prísť po veci,“ pokračoval Peter, ktorý Laca síce poznal len dve hodiny, no dôveroval mu. „Čakal som poriadne dlho, no sestra neprichádzala. Našli sme ju až o niekoľko hodín surovo dokopanú, zbitú a v bezvedomí,“ dodal.

Páchateľa, otca troch detí, už zadržali. Polícia preveruje, či pri útoku došlo aj k pokusu o znásilnenie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu