Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

V kontajneri našli živého 600 gramového novorodenca

KOŠICE - V Košiciach objavili v kontajneri predčasne narodené dieťa. Hoci bol novorodenec ešte živý, v nemocnici sa lekárom jeho život už nepodarilo zachrániť.

ČTK to povedala policajná hovorkyňa Jana Demjanovičová. Polícia začala prípad vyšetrovať, páchateľa zatiaľ nenašla. "Telo objavili po desiatej hodine predpoludním, išlo o nedonosené dievčatko," uviedla Demjanovičová. Dieťa sa podľa polície narodilo približne šesťmesačné, vážilo asi 600 gramov. Našli ho v kontajneri na Gagarinovom námestí neďaleko centra mesta.

"Dieťa k nám previezli po resuscitácii v sanitke, pokračovali sme v záchrane, ale neúspešne," povedala ČTK hovorkyňa Detskej fakultnej nemocnice Veronika Krausová. Lekári bojovali o život dieťaťa takmer hodinu, postupne mu však zlyhávali životné funkcie. Telo novorodenca si neskôr prevzal Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou.

Ako uviedla Demjanovičová príčinu úmrtia a ďalšie okolnosti určí až pitva. Vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie pre podozrenie z trestného činu vraždy novorodenca matkou. Pokiaľ sa to preukáže, hrozí jej trest odňatia slobody na štyri až osem rokov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu