Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Aj Fico dostal luxusnú Kiu!

31. október 2007: Takto sa tešil Robert Fico. Zobraziť galériu (2)
31. október 2007: Takto sa tešil Robert Fico. (Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA - Automobilka Kia vie, čo je to štedrosť. Rovnako ako pred dva a pol rokmi obdarovala expremiéra Mikuláša Dzurindu, nezabudla ani na Roberta Fica. Ten počas návštevy Južnej Kórey dostal kľúčik od novučičkého modelu Kia Opirus. Táto limuzína obohatí vozový park Úradu vlády SR.

Kia sa vie zavďačiť. Fica aj Dzurindu si uctila automobilka, ktorá od vlád oboch premiérov dostala štedré dotácie. Luxusné auto bude využívať aj Robert Fico. „Predseda vlády ihneď po prevzatí daru na území SR zaradí vozidlo do vozového parku Úradu vlády, čiže bude k dispozícii aj jemu,“ uviedla hovorkyňa Silvia Glendová. Ficovi odovzdal kľúče priamo prezident juhokórejskej automobilky Chung Mong-Koo.

Expremiér Dzurinda nemal toľko šťastia ako Fico. S autom mal len opletačky. V čase, keď ho dostal do daru, bola totiž Kia Opirus určená len na ázijský a severoamerický trh. „Trvalo nám strašne dlho vybavenie technického preukazu,“ vysvetlil Dzurindov exhovorca Martin Maruška. Nevyužívanú limuzínu, ktorá asi rok „hrdzavela“ v garáži, tak nemohli darovať ani len na charitu. „Nakoniec ju prevzalo ministerstvo zahraničia. Skončila na našej stálej misii EÚ v Bruseli,“ uzavrel Maruška.

Aj Fico dostal luxusnú
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Nový Čas)


27. máj 2005: Takto sa usmieval Mikuláš Dzurinda.

LIMUZÍNA PRE PREMIÉRA


Luxusné auto Kia Opirus sa dostalo na európsky trh len začiatkom roka 2007. Je to šesťvalec s objemom motora 3,8 litra a má interiér potiahnutý kožou v troch farebných vyhotoveniach. Vo výbave je množstvo technických vymožeností. Ide o auto v hodnote minimálne 1,3 milióna korún.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu