Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

V Bratislavskom kraji sa stalo 18 nehôd

Obyvatelia viacerých ulíc bratislavských Kramárov zostali pre poľadovicu odrezaní od sveta
Obyvatelia viacerých ulíc bratislavských Kramárov zostali pre poľadovicu odrezaní od sveta (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - V Bratislavskom kraji sa v priebehu dnešného dopoludnia stalo 18 dopravných nehôd, z nich polovica priamo v hlavnom meste.

Všetky havárie v Bratislave sa zaobišli bez zranení a polícia ani nezistila u vodičov alkohol. Na diaľnicu D2 boli prizvaní policajti k trom nehodám a na diaľnici D1 v smere do Bratislavy zdokumentovali ďalších šesť, pri ktorej jedna osoba utrpela ľahšie zranenia.

"Najčastejšou príčinou dopravných nehôd bolo neprispôsobenie rýchlosti jazdy stavu a povrchu vozovky, ako aj poveternostným podmienkam, ktoré môže vodič vzhľadom na aktuálny stav počasia predvídať," povedala pre TASR Tatiana Kurucová z Krajského riaditeľstva policajného zboru v Bratislave.

Polícia preto vyzýva ľudí za volantom, aby pre súčasnú meteorologickú situáciu prispôsobili rýchlosť jazdy povrchu vozovky a dodržiavali bezpečnú vzdialenosť medzi vozidlami.

Pre poľadovicu hospitalizovali 11 ľudí

Oddelenia centrálneho príjmu na všetkých pracoviskách bratislavskej Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) prijali dnes asi 50 pacientov, ktorí si vyžiadali ošetrenie v dôsledku poľadovice. Zároveň museli 11 z nich hospitalizovať, pretože mali vážnejšie zlomeniny. TASR dnes informovala hovorkyňa FNsP Rút Geržová.

"Väčšinou išlo o zlomeniny a vykĺbenia, ktoré ľudia utrpeli pádom na zľadovatenej ceste," povedala hovorkyňa. Geržová zároveň uviedla, že na základe doterajších skúseností očakávajú druhú vlnu úrazov vo večerných hodinách.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu