Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Polícia: Škandalózna dražba bytu!

Machinácie sa odohrali v súvislosti s dražbou tohto bytu v Trnave.
Machinácie sa odohrali v súvislosti s dražbou tohto bytu v Trnave. (Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA/TRNAVA - V súvislosti s dražbou bytu v Trnave policajti obvinili 11 ľudí z machinácií! Podľa polície konateľ fi rmy zo Svätého Jura dal viacerým účastníkom dražby v Bratislave po 10-tisíc Sk (cca 300 €), aby cenu nezvyšovali. Ide o prvé veľké odhalenie tohto druhu na Slovensku. Novému Času to potvrdil šéf protikorupčných policajtov Tibor Gašpar.

Pred niekoľkými dňami vyšetrovateľ obvinil z machinácií pri dražbe 11 ľudí z Bratislavy, Pezinka, Nitry, Piešťan a z dediny pri Trnave vo veku 26 až 64 rokov. „Podozrievame konateľa firmy, ktorá byt získala, že presvedčil 10 účastníkov dražby, každého za 10-tisíc Sk (cca 300 €), aby cenu nezvyšovali,“ uviedol šéf protikorupčných policajtov Tibor Gašpar. Machinácie sa mali odohrať v súvislosti s dražbou 3-izbového bytu v Trnave. Vyvolávacia cena bola 2,3 mil. Sk (71-tisíc €).

Počas dražby však ani jeden záujemca nenavrhol zvýšenie ceny, ktorá sa tak znížila. Byt napokon získala fi rma zo Svätého Jura za 2,1 mil. Sk (necelých 65-tisíc €). „Takýmito postupmi na dražbách sú poškodzovaní veritelia, vlastníci aj dražobné spoločnosti,“ povedal obchodník s realitami. „Človek sa učí na vlastných chybách,“ povedal obvinený Viliam (49) z dediny pri Trnave, ktorý chcel kúpiť byt pre dcéru. Hrozí im trest až na 5 rokov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu