Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Ďurkovský pozná skutočnú radosť

Primátor hlavného mesta Andrej Ďurkovský
Primátor hlavného mesta Andrej Ďurkovský

BRATISLAVA - Primátor hlavného mesta Andrej Ďurkovský chce svojím zatiaľ nenamaľovaným obrazom podporiť projekt Maľujeme srdcom. Projekt, z ktorého výťažok podporí autistov, je mu o to bližší, že aj on má syna s týmto neprebádaným postihnutím.

"Aj takéto dieťa dáva človeku isté naplnenie a zmysel života," povedal primátor a dodal, že pre rodiča je každý moment v živote jeho dieťaťa veľmi dôležitý. Úplne inak sa podľa jeho slov pozerá na zdravé a postihnuté dieťa. Najmladší syn, ktorý je autista, ho napríklad veľmi poteší aj vtedy, keď dokáže uchopiť do ruky hračku a urobiť niekoľko pohybov. "Odporúčal by som prežiť takúto radosť každému rodičovi v tom zmysle, že si uvedomí, aké sú skutočné hodnoty života, a že sú často niekde inde, ako ich hľadáme."

Maľovanie ho síce nikdy nebavilo, a keď mal niečo namaľovať, vždy pri tom doslova trpel. Bratislavský primátor je totiž vyslovene technický typ. Bližšie mal vždy k matematike a exaktným vedám. Pokiaľ však od neho nikto nežiada, aby sám niečo vytvoril, k umeniu má veľmi pozitívny vzťah. Krásou výtvarného umenia sa vždy rád nechá uniesť. Jeho obľúbeným výtvarným štýlom je impresionizmus. Z diel impresionistov podľa neho vyžaruje pohoda, pokoj, človek sa pri nich zastaví a zamyslí. Umenie vníma skôr pocitovo ako odborne. Andrej Ďurkovský si od svojich starostí dokáže veľmi dobre oddýchnuť aj pri hudbe. Pri jejj výbere uprednostňuje skôr klasickú ako modernú.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu