Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Novorodenec, s ktorým sa hrali poľské sestry, zomrel

Zdravotné sestry vybrali nedonosené dieťa z inkubátora. Zobraziť galériu (3)
Zdravotné sestry vybrali nedonosené dieťa z inkubátora.

KATOVICE - Katolíckym Poľskom otriasa obrovský škandál! Bezbranný chlapček, ktorý zo všetkých síl bojoval o život, svoj boj prehral „vďaka“ nočnej bujarej zábave v nemocnici. Novorodenec Matúško, ktorého pred dvoma týždňami vytiahli zdravotné sestry z inkubátora, aby si s ním urobili spoločné foto, zomrel. Bezbranný chlapček už nebol schopný samostatne dýchať!

Matúško Krawczyk zomrel v pondelok ráno v nemocnici. Mnohé fakty poukazujú na to, že práve on bol predčasne narodeným dieťatkom, s ktorým sa sadisticky zabávali a fotografovali ošetrovateľky z hornosliezskeho centra zdravia. Jedna zo sestier si kilogramového chlapčeka vkladala do vrecka plášťa, ďalšia si ho prikladala k tvári. Matúško zomrel dopoludnia, tesne po desiatej hodine. Lekári až do konca bojovali o jeho život. Napriek všetkému úsiliu mu však postupne prestávali fungovať najdôležitejšie vnútorné orgány. Chlapček už nebol schopný samostatne dýchať.

Z doterajších zistení polície pritom vyplýva, že práve Matúško bol dieťaťom, s ktorým sa poľské sestričky zabávali. Útržok priezviska novorodenca bolo totiž možné prečítať z leukoplastu na inkubátore na jednej zo šokujúcich fotografií. Policajní experti zistili, že osemslabičné slovo sa končí na -czyk. "Zábava tých sestier musela mať vplyv na jeho zdravie. Veď ich zdravotné plášte sú plné bacilov," hovorí Ján Krawczyk, otec malého Matúška.

"Ešte v nedeľu sme verili, že náš synček prežije... Zomrel. Bol celý opuchnutý. Ak sa potvrdí, že je to vina sestier, neviem, čo urobíme. Až do konca sme verili, že sa vystrábi," ťažko hľadá slová 33-ročná mama chlapčeka Barbara. "Život je nespravodlivý," pokračuje zúfalá žena s tvárou zaliatou slzami. Podozrenie, že príčinou Matúškovej smrti bolo práve bezcitné zaobchádzanie zdravotných sestier, skúma v súčasnosti prokuratúra. "Okamžite sme nariadili pitvu telesných pozostatkov dieťaťa. Jej výsledok očakávame v strede týždňa," dodáva prokurátor.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu